świeci kontrolka od airbagu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po rozładowaniu się akumuilatora zaświeciła mi się kontrolka od airbagu co mozna z tym zrobić może ktoś pomoże

Jezeli miałes dlugo wyjęty aku. i teraz włozyles akumulator z powrotem i zaczeła sie stale swiecić kontrolka od poduszek podczas jazdy to najprawdopodobniej rozprogramowało sie sterowanie poduchą. Musisz podjechać do serwisu aby Ci zaprogramowali sterowanie poduszką. pozdrawiam

Mi w służbowym Berlingo przez cały ubiegły rok się cyklicznie zapalała, dla bezpieczeństwa jeździłem w pasach

Cytat:
2005-11-24 12:01:34, czytom pisze:
Mi w służbowym Berlingo przez cały ubiegły rok się cyklicznie zapalała, dla bezpieczeństwa jeździłem w pasach

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego co powiedziałes Bo wiesz ja bym juz wolał miec wypadek bez poduchy i bez pasów niz z poduchą i bez pasów

Cytat:
2005-11-24 12:01:34, czytom pisze:

Ale że co? Zapinaleś pasy żeby chronic sie przed poduszką czy ... no własnie nie kumam

Cytat:
2005-11-24 12:09:15, FAFA pisze:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego co powiedziałes Bo wiesz ja bym juz wolał miec wypadek bez poduchy i bez pasów niz z poduchą i bez pasów

No własnie

Cytat:
2005-11-24 12:11:35, YeLonkoskY pisze:
Ale że co? Zapinaleś pasy żeby chronic sie przed poduszką czy ... no własnie nie kumam

hehehe chyba tak własnie robil bo w przeciwnym razie wypadek z poduchą i bez pas to raczej

Kurde to była prowokacja
Jak są poduszki, zwłasza niepewne, to zawsze zapinam.
W esperaku nie mam poduch i z pasami muszę przyznać jest różnie.
a ostatnio w seicento koledze pasy życie uratowały

Acha dodam że szef lał na to sikem prostym, że czujnik od poduchy nawala

[ wiadomość edytowana przez: czytom dnia 2005-11-24 12:21:31 ]

No raczej Ale wydaje mi się że o to mu wlasnie chodziło, po głebszych przemysleniach doszedłem do wniosku że czytom zastosował skrót myślowy Na szczeście nie nawymyślalismy mu i zachowaliśmy się kulturalnie Pozdrawiam

Cytat:
2005-11-24 11:56:18, FAFA pisze:
Jezeli miałes dlugo wyjęty aku. i teraz włozyles akumulator z powrotem i zaczeła sie stale swiecić kontrolka od poduszek podczas jazdy to najprawdopodobniej rozprogramowało sie sterowanie poduchą. Musisz podjechać do serwisu aby Ci zaprogramowali sterowanie poduszką. pozdrawiam

miałem wyjęty na krótko jakieś 30 min

dzięki że mi nie nawymyślaliście, a teraz postarajmy się pomóc koledze

Od porowkacji to tu jest piotr-ek i esperynek
P.S. Nie tylko Twój szef leje na wszystko co dzieje się z autem, nasz jeżdził do wczoraj przez miesiąc bez OC i jak pisalem kiedys na zimówkach do lipca a teraz jezdzi z maksymalnie juz wyślizganymi bebnami hamulcowymi z tyłu i.... ech szkoda gadac, pozdrawiam

Cytat:
2005-11-24 12:22:38, kenzo2 pisze:
miałem wyjęty na krótko jakieś 30 min

jezeli kontrolka sie swieci caly czas, to proponuje udać sie do serwisu na ponowne zaprogramowanie poduchy

Stary o przeglądach i ubezpieczeniach to ja musiałem pamiętać, a czasami to i ze swoich trzeba było coś zapłacić a potem z fakturka do szefa.
na szczęście nie było problemu z zapłaceniem.
Z pękniętą przednią szybą to przez trzy miechy jeździłem, nawet przegląd mu z czymś takim załatwiłem bo mu było ciężko się zdecydować czy robimy to z auto casco czy na koszt własny, a jeśli z ac to z kolei upoważnienia nie chciało mu się napisać
na usprawiedliwienie to dom budował i taką lagę na firmę położył, że wszystko było na mojej głowie.
Na szczeście się z nim pokłóciłem i już tam nie robię.
i jakiś spokojniejszy się zrobiłem