Allegro - Źle Odpala Twoja Omega 2.5 TDS TD Zobacz!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś z was wie coś więcej na ten temat?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71643409
--------------
Pozdrawiam

Nie jestem pewny ale chyba chodzi o pokombinowanie przy przekażniku świec żarowych i podgrzewaniu silnika.Już kiedyś ktos tu pisał na ten temat

Witam
ja to opisałem i jest w dziale porady (za darmo )

Jaki temat tej porady? Bo nie mogę znaleźć.

Jak zle pali to najprosciej jest wyjąć wtyczkę czujnika (5-6 cylinder) i omcia juz pali na ciepłym silniku.W takim układzie nie chodzi tez niestety klima ,ale teraz jest zima i klima jest naturalna.

[ wiadomość edytowana przez: jerry-1 dnia 2005-11-20 08:51:19 ]

a tak pozatym i tak potrzeba wymienic głowiczkę bo im bedzie gorzej to omcia bedzie wiecej paliła Tak że wszystkich to i tak czeka.Niestety

Cytat:
2005-11-24 18:53:37, jerry-1 pisze:
a tak pozatym i tak potrzeba wymienic głowiczkę bo im bedzie gorzej to omcia bedzie wiecej paliła

A to nie jest kwestia nieszczelnych tlokow a nie glowiczki? U mnie tak bylo i nie bylo przez to wystarczajacej kompresji. Na cieplym trzeba bylo ostatecznie po 3 razy krecic po 5 - 8 sekund zeby silnik odpalil. Kompresja byla zamiast 27 (chyba) okolo 18 atmosfer Po remoncie mam tak jak byc powinno i odpala za pierwszym, choc czasem trzeba pokrecic ze 2 - 3 sekundy jak jest goracy.
A jak jest zimny to odpala od razu chyba nie tylko dzieki swiecom ale i temu ze olej jest gestszy i lepiej uszczelnia...

może byc tak jak mówisz,ale może byc walniete i kompresja i głowiczka i wymiana pierścieni nic nie da(ja mam tak)ale z wyciagnietym czyjnikiem pale od pierwszego strzału(nie wiem ile czasu bedzie tak palił bo mi cos pompa kapie olejem
koszt wymiany głowiczki jest różny w zależności od numeru pompy,ale ogólnie jest to droga impreza.