Problem ze wskazaniem temperatury E30 1.8 M40

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Problem polega na tym, że wskażnik temperatury praktycznie nie działa. Kiedyś było tak, że "wariował" i uspokajał się po puknięciu palcem, teraz nie działa w ogóle. Zmieniłem zegary - to samo. Czujnik temperatury i wskażnik sprawdzili w serwisie - ok. Domyślam się, że wina leży w kablach ale mechanicy nie mogą dojść, który do czego, bo od czujnika idą dwa a do wskaźnika dochodzą trzy. Ma ktoś pomysł, bo mi już ręce opadają do ziemi
Pozdrawiam

I jeszcze tytułem uzupełnienia, próbowali sprawdzać te kable miernikiem - początek i koniec - i wychodzi, że są całe. Dla osoby, która poda rozwiązanie tej zagadki stawiam browar

czujnik temperatury , moze ma zware i czasem dziala, a czasem nie

Cytat:
2005-11-23 22:08:35, ArturLegnica pisze:
czujnik temperatury , moze ma zware i czasem dziala, a czasem nie

To chyba nie to. W tej chwili w ogóle nic nie działa, sam czujnik sprawdzali, jest ok. Pozdrawiam

Moze gdzies nie łaczy kabel w instalacji.Zerknij na forum były gdzieś tu schematy elektryki do E30 moze cos ci to pomoze.

Jeśli uspokajał się po puknięciu palcem to przyczyna jest nie w instalacji tylko w zegarach, spotkałem się z tym że na płytce pojawiają się zimne luty i raz jest dobrze a raz żle.
Tak się dzieje czasami z kontrolką hamulców, szybkościomierzem
postukasz i jest dobrze. Wystarczy wtedy dokładnie pod lupą obejrzeć luty i polutować co trzeba.

Tylko że ty wymieniłeś zegary. Jeśli na sprawne to moja teoria upada.
Obejrzyj dokładnie te stare.
Pozdrawiam

Tez bym tak wnioskował ale...
Cytat:

Witam. Problem polega na tym, że wskażnik temperatury praktycznie nie działa. Kiedyś było tak, że "wariował" i uspokajał się po puknięciu palcem, teraz nie działa w ogóle. Zmieniłem zegary - to samo. Czujnik temperatury i wskażnik sprawdzili w serwisie - ok. Domyślam się, że wina leży w kablach ale mechanicy nie mogą dojść, który do czego, bo od czujnika idą dwa a do wskaźnika dochodzą trzy. Ma ktoś pomysł, bo mi już ręce opadają do ziemi
Pozdrawiam

NIe pojawiaja sie zimne luty tylko puszczaja!!! musisz przeleci kazdy lut na nowo i powinno pomoc.