| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-11-26 21:28:12 1. Zmieńcie mastera
2. jeżeli nie otwiera wam zawsze ktoryś drzwi zmieńcie siłownik w tych drzwiach.... dziś wsadziłem nowego mastera i siłownik do tylnich prawych drzwi, bo z reguły sie nie otwierały....... i jestem pod wrażeniem..... centralny chodzi prawie jak w nubirze
jednak bawiac sie w otwieranie i zamykanie, pozostałe 2 siłowniczki w końcu mówią dość i tak gdzieś po 5tym razie się nie ruszają
natomiast nowe terminatorki chodzą jak burza.....
polecam taką wymianę każdemu kto ma już dosc centrala w espero.... służe radą jakby coś... pozdro |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-11-27 01:30:42
tak sike ucieszyłem ze mi central dziala, ze z radości musiałem coś napisać |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-11-27 03:45:40 no tak serio serio to ja raz w historii esperaka mialem problem w centralem..lewe tylne drzwi..wymienilem silownik i po zawodach..przy okazji tez wiazke kabli w drzwiach..fatalnie mam rozwiazana sprawe kabli to jedna z niewielu rzeczy ktora na 100% predzej czy pozniej musi pasc |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-11-27 12:06:06 No ja ostatnio tez wymieniałem siłowniki z tym że wymieniłem mastera i jeszcze drugiego z przodu od pasażera.
U mnie był właśnie problem ogólnie z masterem, bo jak on sie nie zamykał to wiadomo że inne drzwi też się nie zamykały. Po wymianie na terminatorki, problem ustąpił i działaja jak ta lala ![]() |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-11-27 12:34:53 mi c.z. działa losowo... master nie zawsze ma sile poruszyc dzyndzlem. Mam od roku kupionego mastera, ale jakos nie chce mi sie wymieniac, drzwi mam zaklejone matami bitumicznymi...
Wczoraj jednak posmarowalem bebechy zamka i wszystkie cięgna silikonem. Dziala jak ta lala. W zeszlym roku tez tak zrobilem i dzialalo. Widac smarowanie pomaga na rok. Z drugiej strony zwroccie uwage jak lekutko dzialają dzyndzle w tylnich drzwiach... jak piórko. W przednich natomiast znacznie ciężej. Myslalem o dogięciu sprężyny ustalającej położenie dzyndzla (albo góra albo dół) jednak trzeba by wszystko rozebrać... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-27 12:50:37
A może masz wytłuczony mechanizm zamka
Policz statystycznie jak często używasz przednich drzwi, a jak często tylnych. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-11-27 15:06:57
Sprawdź u siebie.. na 90% dzyndzel z tyłu bedzie chodził lżej niż ten z przodu... A centralnego zamka używam dokładnie tak samo często w przednich jak i tylnych |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-27 15:24:54
Sprawdzę... i na myśli miałem zamek w drzwiach (te sprężynki i zapadki), a nie sam siłownik... a i jeszcze zauważ, że siłownik w przednich drzwiach znajduje się na linii pionowej z zamkiem i cyndzlem, a w tylnych tylko z zamkiem, bo dzyndzej jest po drugiej stronie. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-11-27 15:27:50 ] |