| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Piorek Zastava 1100p i Polo ... Gdańsk | 2005-12-15 18:51:57 przeglądając dziś poczte dowiedziałem sie rzeczy strasznej, mój Boże likwidują od 1 stycznia zniżke z tytułu Weterana Szos, no ja cież pie...... najpierw debilny przepis że trzeba kontynuować OC, tzn jeżeli sie nie wypowie umowy zawartej przez poprzedniego właściciela i zawrze się nową to płaci sie podwójnie, no debilizm debilizm, a teraz to....... to jusz jest pewne że auta typu stare fiaty 125p, czy warszawianki jeżeli nie znajdują się w rękach kolekcjonerów, tylkow rękach młodych zapaleńców (takich jak ja) mogą trafić na szroty, powiem jedno WIELKIE DZIĘKI!!!!!! |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-12-15 19:05:53 Przecież o to właśnie chodzi. Ktoś musi kupować współczesne auta żeby właściciele firm zarabiali fortunę. A gdzie to przeczytałeś? (Daj linka).
(Moda poproszę o doklejenie tego do właściwego wątku) |
BassenMS Miłośnik FSO Warszawa-Praga Płd. | 2005-12-15 19:09:57 Capitalismus nadvislanismus...
[ wiadomość edytowana przez: BassenMS dnia 2005-12-15 19:13:35 ] |
Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-12-15 19:10:07 Ale właśnie...czy sprawa wygląda tak, że nawet jak mam teraz tego weterana, to od stycznia nie mam?
Czy po prostu nowo nabyte nie otrzymają takiej? |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-12-15 19:13:21 Źródło źródło, a nie dyskusje bo ktos cos powiedzial
Poza tym pitole takiego weterana. W PZU za weterana placl bym 750 a w samopomocy bez zadnych weteranow mam 730 [ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-12-15 19:14:10 ] |
Piorek Zastava 1100p i Polo ... Gdańsk | 2005-12-15 19:16:49 napisał mi o tym znajomy który dziś opłacał składkę za samochód, najbardziej to jego dotknie bo posiada parę klasyków, i tak PZU wprowadza coś takiego jak inne firmy tzn że płaci się od marki, przykładowo Zastava 750 (kopia fiata 600) ma zniżke 10% a już Fiat 600 ma zniżke 3%, gdzie tu logika?? za 2 takie same auta taka różnica, płaci sie tylko za znaczek na klapie, ja myśle że trzeba napisać jakąś petycje albo coś albo ruszyć szturmem jak górnicy na warszawe |
Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2005-12-15 19:41:42 Ostatnio dowiedziałem się u "ubezpieczyciela", że:
-jeśli kupimy autko z niewaznym już OC (nieopłacona składka przez poprzedneigo wlaściciela, powinien to teoretycznie zrobić jeśli nie wymówi) to nabywca nie musi wycofywać OC niewymówionego przez poprzedniego właściciela... Jest jakaś ustawa która mówi że w takim przypadku dotychczasowa umowa sama sie rozwiązuje (nabywca w takim wypadku musi opłacić OC najpóźniej w dniu nabycia pojazdu) - jeśli kupimy autko, które ma jeszcze ważną umowę OC krócej niż miesiąc to umowa ta także sama się rozwiązuje w terminie jej oryginalnego wygaśnięcia... |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-12-15 20:16:33 o ile w pierwszym przypadku wydaje mi sie to byc w miare oczywiste, to w drugim chyba lepiej sie wysilic i napisac liscik do ubezpieczalni niz pozniej miec ssurprajza |
Pemek Miłośnik FSO 125p i Accord Rzeszów | 2005-12-15 20:38:53 nieruzumiem jednej rzeczy dlaczego stawka jest niby najwyzsza w PZU moj fiat jest zarejestrowany na mojego tate który do PZU przyszedł z "ulicy" fiat dostał 50% za wterana szos i jest 444zl rocznie |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-12-15 21:00:27 bo twoj tata ma pewnie jakies znizki. a ja nie ma znizek, to nie ma zwyzki za wiek ponizej 25 lat i za to ze ma prawo jazdy krocej niz kilka lat, pewnie z 10 bedize granica ![]() |
Pemek Miłośnik FSO 125p i Accord Rzeszów | 2005-12-15 22:33:33 Hmm tata ma prawko około 23 lat chyba z PZU nigdy nie miał nic wspólnego od czterech lat ma Matiza w Warcie który zaliczył 2 dzwony z winy naszej więc mowy o znizkach niema W PZU dokładnie dali bo jeszcze sobie przypomniałem 50% za weterana i 5% za kontynuacje polisy poprzedniego posiadacza auta... |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-12-15 22:46:38 Jezeli twoj ojciec ma znizki, to zrob tak, ze zarejetsruj auto na siebie i na niego. bojetne kto bedzie pierwszy w dowodzie. i ubezpiecz w Samopomocy. Oni licza stawke w/g NAJLEPSZEj opcji wiec jezeli ty masz zwyzki za wiek i staż, a twoj tata znizki za bezszkodowosc itd, to beda sie liczyc TYLKO jego ZNIŻKI, a tobe beda leciec juz znizki za "posiadanie" ![]() |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-12-15 23:43:33 Sam tak ubezpieczalem auto. moje pierwsze, weteran, miesiac po odebraniu prawka. inne po prostu sie nie olacaja, koniec Chyba ze olewasz swoje znizki, to wtedy rejestruj na ojca i tyle, ale pozniej bedziesz chcial przerejestrowac na siebie no i jestes w lesie bo masz jakies 125-150% stawki podstawowej |
Pemek Miłośnik FSO 125p i Accord Rzeszów | 2005-12-15 23:45:11 Jerry Matiz był naprawiany w firmowym serwisie FSO na oryginalnych częściach Daewoo/FSO i nie było problemów z AutoCasco dziwne to wszystko |
![]() chris1500 Miłośnik FSO Karlskrona | 2005-12-16 09:06:54 Chce dobrac tanszego ubezpieczyciela i przy tym wejsc w wspolwlascicielstwo...
teraz pytanie...gdy bede zmienial i zajda zmiany w wlasnosci pojazdu czy aby nie bede musial zmieniac tablic? bo to sie laczy z wymiana dowodu...a chce pozostac przy starych blachach do poki mozna...wiecie jak to wyglada? jak narazie nie ma daty koniecznej zmiany blach na biale?? |