| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
broks BMW Member BMW 525 TDS kobierzyce | 2005-11-20 16:40:58 Sprawdż rurki podciśnieniowe czy jakaś nie spadła(pod kolektorem ssącym) |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-11-20 17:11:47 na moje- sonda lambda |
Gienek_24valve Tarnobrzeg | 2005-11-20 20:24:24 Zrobie tak jak radzisz, czyli posprawdzam zarówno sonde jak i przepływomierz moze coś z tym będzie nie tak, nurtuje mnie druga sprawa czy przypadkiem elektroniczny wyświetlacz kilometrów nie jest połączony z komputerem i czy gdy ''zegary'' szaleją nie daje to znaku o jakis błędach do komputera poprzez co ten zaczyna wariować ??? ??? |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-11-20 20:58:55 nieraz rozłączenie akumulatpra na 30min robi cuda- spróbuj. |
Gienek_24valve Tarnobrzeg | 2005-11-20 22:14:15 Akumlator miałem dziś odpiety na około 15 minut a w tym czasie raz jeszcze sprawdziłem wszystkie wtyki, gniazda, złaczki i takie tam, wszystko jest niby ok. Obawiam sie jednocześnie ze sąda tez jest wporzo bo na tyle co mogłem sprawdziłem według Twoich rad i nie było przejść na mase. Postaram się jeszcze na gorącym silniku odpiąc przepływomierz i sprawdzić jak wowczas będzie chodził motor.
Najgorsze jest to ze w Polsce został warsztat z kanałem i masa narzędzi a tu sonde sprawdzam przy deszczu na krawężniku bo servic jakoś nie koniecznie, a musze tym wozem wrocić i chce doprowadzić auto do trasy ponad 2-óch tysięcy km, więc jeśli ktoś ma jeszcze jakieś rady to z góry serdecznie dziękuje, pozdrawiam |
mlodybiernat 520 konin | 2005-11-20 23:14:22 jest takie cos jak wyłącznik termiczny. odpowiada on za prace dodatkowego wtryskiwacza(rozruchowego) jak silnik jest cieply to powinien sie wyłączyć. ale nawet nie wiem czy twoj silnik ma takie cos. u mnie to jest czjunik w termostacie obok czujnika temperatury cieczy ktora masz na zegarze. po odpieciu moj silnik chwile poszaleje i gasnie. jak masz to tez sproboj odpiac i zobaczymy. pozdro |
mlodybiernat 520 konin | 2005-11-20 23:20:17 ale wtryskiwacz powinien sie wyłączyc chwile po odpaleniua nie po rozgrzaniu silnika. nie mam wiecej pomysłow.pozdro
|
Gienek_24valve Tarnobrzeg | 2005-11-20 23:50:56 Dziękuje za kolejną wskazówke, z tymi elementami termicznymi będe walczył dopiero jutro i od razu podziele się rezultatami, bo dziś mam juz dość walki pod chmurka z latarka w zębach. Kolejny dzień nie przynoszący rezultatu, och beta beta !!! |
zyggy BMW Member E34 520i 24V Warszawa | 2005-11-21 14:59:16
W silniku M50 nie ma wtryskiwacza rozruchowego. Takie rozwiązanie było stosowane w starszych silnikach. |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-11-21 17:56:42
wdrap się pod spód i rozłącz kostke od sondy lambda, rozłącz przepływomież i wtedy silnik przełączy sie na prace w systemie awaryjnym. powinien chodzić lepiej(równo), ale potrafi więcej spalić. sprawdz jeszcze połączenie zaworu wolnych obrotów z kolektorem- jest to kawałek elastycznej gumki ,którą widać po środku kolektora w szczelinie od góry- wsadz ręke pod kolektor (od lewej strony) i posprawdzaj na wyczucie czy jest dobrze osadzona z dwóch stron. |
Gienek_24valve Tarnobrzeg | 2005-11-21 20:17:42 Dzieki serdeczne raz jeszcze za kolejne wskazówki, dziś juz nie dam rady tego zrobić jednak jutro postaram się przełączyć ją na tryb awaryjny i sprawdzić jak sie zachowuje, ile moge przejechać bez przepływomierza i bez sondy ???
Co to połączenia kolektora wszystko tam gra i jest jak najbardziej szczelne więc to raczej odpada. Raz jeszcze wielkie dzięx !!! |
Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-11-26 00:23:04 Podłączę się pod temat.
Jednak mój problem jest zupełnie odwrotny. Po nocce silnik odpala bez jakiś więkrzych problemów. Jednak żeby nie zgasł musze trzymać lekko wciśnięty gaz , jeśli puszcze silnik momentalnie gaśnie (dzieje się tak na benzynie i gazie) i strasznie ciężko go póżniej uruchomić. Problem zupełnie znika po ok 2-4 minutach gdy temp wchodzi na niebieskie. Wtedy już równiutko trzyma odroty, nie gaśnie, i pali na strzał (na gazie też). Moje pytania jest następujące: 1. Czy przyczyną tego może być różnica ciśnień w cylindrach (1 - 2 atm) 2. Kąt zapłony ( zapłon przyśpieszony) Pozdrawiam |