Dysze silnik 1,5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam?! Ja takie pytanko mam jakie macie dysze na pierwszym i na drugim przelocie ,chodzi mi o silnik 1,5! Bo ostatnio stwierdziłem że taniej wychodzi mi jazda na benie niż na gazie a przynajmniej są to porównywalne wartości! JA na pierwszym mam dysze 110 a na drugim 115 ! Nie ma problemów z jazdą na benzynie przy tak małych dyszach!!

ja mam 120 i 160 ale tobie chyba chodziło o bardziej ekonomiczne rozwiązanie jak mniemam...

chyba to co masz to najsensowniejszy wybór (przy odpowiednich dyszach powietrza)

Cytat:
2005-11-25 14:33:44, Nomad pisze:
ja mam 120 i 160 ale tobie chyba chodziło o bardziej ekonomiczne rozwiązanie jak mniemam... chyba to co masz to najsensowniejszy wybór (przy odpowiednich dyszach powietrza)

Tak właśnie chodziło mi o ekonomiczne rozwiązania! A jakie powinny być przy tych dyszach najodpowiedniejsze dysze powietrza??

Ok a jak sie maja dysze powietrza do paliwowych bo za bardzo sie na tym nie znam a zmila checia bym sie czegos douczyl. Np mam 110 dysze to jaka powinna byc powietrza i jak je rozpoznac np na szrocie z jakiego autka itd.POZDRAWIAM

jakim szrocie?
dysze się kupuje nowe w sklepie