Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Gigant22 125p człuchów | 2003-04-09 07:52:06 Witam
Odpaliłem chodzi!! Ale jest problem z dwuróka!!!! duzy!!! Chodzi o to że wdług ekspertów z fsoautoklub chylę czoła przed nimi by podpiąć wydech seryjny należy obciąć płytke stykajacą się z kolektorem odwócić ją dogórynogami i przyspawać. Ja przekonany że to bedzie pasować nic wiecej nie robiłem no i bląd!!!!! Chodzi o to że w moim 1,6 otwory przez które wydostają się spaliny ( kolektor ) są obrucone o 90 stopni względem otworów dwururki polonezowskiej!!!! no i zrobilem sobie sam takie cudo z dwuch starych dwururek przy okazji naswietlając oczy no ale coś czuje ze długo na tym nie pojeżdże ...... może ktoś pomoże i powie co to za kolektor i od czego kupować dwururke???? bo podejżewam ze od 132 nie bedzie pasić....... Silnik coprawda woził sie kiedyś w 132 ale widocznie to jakiś mutant..... Pozdrawiam Jeszcze olejem żyga ze skrzyni Trza ją wyciągać chyba kota dostane...... ........ szykuję relacją z przekładki........ [ wiadomość edytowana przez: Gigant22 dnia 2003-04-09 07:53:48 ] |
![]() Gigant22 125p człuchów | 2003-04-09 13:16:49 Kurde ![]() Szukaj na forum max 7 dni w stecz ktoś się chalił |
![]() Gigant22 125p człuchów | 2003-04-09 14:33:19 chcesz powiedzieć że od argenty pasuje bez przeróbek??? |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-04-09 14:42:12
Bo zle szukasz ja znalazłem 3 1.6 i jedna sztuke 2.0 która to bde oglądał w piatek |
![]() Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2003-04-10 02:09:14
- odcinamy płytę mocowania do kolektora od dwururki. - odwracamy ją o 180o (część dolna będzie teraz płaszczyzną przylegania do kolektora, więc należy ją starannie wyrównać z pozostałości spawów) i będzie pasować pod szpilki kolektora fiatowskiego. - przymierzyć i przyciąć odpowiednio rury dwururki; fiatowska jest troszkę niższa i ma krótsze rury - jednak wielkość przycięcia jest zależna od posiadanej wersji silnika DOHC (...) więc w zależności od wysokości bloku odpowiednio więcej lub mniej należy rury skrócić; - nagiąć odpowiednio rury - płyta mocowana do kolektora fiatowskiego jest obrócona w płaszczyźnie o około 90o - ponownie zespawać. Czyli jak widać – zgadza się to z Twoim „problemem” cyt.
Gdybyś uważniej to przeczytał, a nie był w goręcej wodzie kąpany ![]() Jak już masz dość przerabiania polonezowskiego to zostaje ci poszukać dwururki od 132 lub argenty – każda będzie pasować. Nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że od 132 nie będzie pasić – właśnie to najlepszy „materiał” – pasuje jak ulał. Od argenty dwururka też pasuje bez przeróbek. Ewentualnie co jedyne może być konieczne do zrobienia, to lekkie „liźnięcie” fleksem wyjścia dwururki (w celu zmniejszenia średnicy zewnętrznej ostatniego odcinka dwururki) , gdyby był kłopot z nałożeniem na nią seryjnej rury wydechowej. Z tymże jedna uwaga – do 1.6 dwururka jest dużo niższa, więc jak kupisz od 2.0 (lub od 1. ![]() |
![]() Didur Kraków | 2003-04-10 09:35:28
Bodziot??? bo ty jestes z Krakowa i ja jestem z Krakowa no i może jak by Ci nie były potrzebne te namiary to bys mi podal na 1,6 co ??? please please please " ![]() ![]() Pozdrawiam Grzegorz aaaa mail do mnie to didur@glen.com.pl |
![]() Didur Kraków | 2003-04-11 12:09:38 pisze tak dla przypomnienia a nie chce nowego watku zawiazywac
Bodziot to co z tymi 1,6? Pozdrawiam GD |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-11-26 23:00:07 Gigant a ja chętnie zapoznam sie z fotorelacją z przekładki |
![]() RG Fiat 125 Kraków | 2005-11-27 20:43:42 a ja mam pytanie.
czy nie masz w rece tej 2-rurki i silnika w aucie??? majac 2 rzeczy w rece rozumny czlowiek moze zadzialac fantazja i szlifierka i spawarka i w koncy zrobic tak zeby bylo ok. a nie plakac na forum ze pociol rure i niewie jak ja poskladac. czlowieku pocieles - to przyluz tak zeby pasowalo i pospawaj. |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2005-11-27 21:54:33
To problem z przed 2 lat ![]() RG - chyba juz pospawał jak myslisz ? ja stawiam ze juz zajezdził silnik ![]() ![]() ![]() |