Paliwo drozeje...to moze jednak magnetyzer?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zawsze podchodzilem do tego sceptycznie, nigdy sie tym nie interesowalem ale nowe ceny lpg zaczynaja mnie draznic...
i tak niechcacy trafilem na taka aukcje:
magnetyzery testowane przez PZMOT

ktos sie wypowie na ten temat?
pozdrawiam
arek

[ wiadomość edytowana przez: iampinki dnia 2005-10-30 22:20:14 ]

Cytat:
2005-10-30 22:16:01, iampinki pisze:
....."ktos sie wypowie na ten temat? ..."

Owszem....ekspertyzy ładne, nafirmowych papierkach i ogólnie jest The Best .....tylko dlaczego w praktyce wygląda zupełnie inaczej ??? .....a może powinien powozić moim autem rzeczoznawca PZMOt ??....ja po montażu magnetyzerów nie odczułem absolutnie żadniej różnicy , moje auto też nie, zużycie paliwa się nie zmieniło (chyba że np. zmalało o 0,00031 l /100km).....nie zmieniło się NIC ...oprócz poziomu zasobów gotówki w mojej kieszeni

Przez ponad 3 lata eksploatacji nie było ani lepiej ani gorzej ...ooo przepraszam!..było gorzej bo jeden skubaniec (magnetyzer) zrobił mi był rysę na lakierze wewnątrz komory silnikowej! ...wywaliłem gada!

Podsumowując : Szukaj bardziej rozsądnych rozwiązań !
Ja NIE POLECAM !

NIEEEEEEEEEEEEEEEE NO............ DRAMAT......

10tki testów w przeróżnej prasie motoryzacyjnej, testy na hamowniach w laboratoryjnych warunkach itp. itd. a ludzie dalej wierzą w zbawienną moc magnetyzera

Ja sobie kupiłem 2 magnesy neodymowe, przykleiłem je taśmą klejącą do rurki LPG gazowego i do rury kolektora dolotowego i ... ZERO efektów.
Ponieważ nastawiałem się na zero efektów to i zaskoczenia nie było i koszty inwestycji minimalne (20+parę złociszy na magnesy z allegro). Faktem jest jednak, że przez pierwsze dni miałem silniejsze nastawienie na przypisywanie "niestworzonym siłom" np. dobrgo zużycia na dłuższej trasie. U ludzi, którzy lubią się podniecać bzdurami już wtedy wystąpiłoby "niezłomne przekonanie o wyższości magnetyzerów nad Śiętami Wielkiej Nocy".
Jednak dłuższe statystyki są nieubłagane - magnetyzery to ... opium dla ludu (niestety, nawet do naćpania się nie nadają) .

Podoba mi się układ tego pisemka z klubu cyklistów czy automobilistów czy jak im tam. Zuważyli : "ZNACZNY spadek zużycia paliwa". Zuważyli też wzrost mocy i rożne inne dobre rzeczyi pewnie też dłuższe wakacje z zauważyli również - a co jak szaleć to szaleć - ogóreczek i setkę proszę.

Hehe... ja mam podobne doswiadczenie. Kumpel Omega 3.0 + GAZ (wiec kazdy sposob dobry, zeby bydle troche mniej palilo) zakupil via Allegro magnetyzery Expandera. Efekt.... przez pierwsze 100 km - wszystko pieknie, ladnie a za chwile jazda na gazie stala sie nie do zniesienia (pewnie magnetyzer byl za blisko wtryskiwaczy gazu ). Tak szybko jak zalozyl, tak wyrzucil

Cytat:
2005-10-31 13:58:00, Dariusz pisze:
Ja sobie kupiłem 2 magnesy neodymowe, przykleiłem je taśmą klejącą do rurki LPG gazowego i do rury kolektora dolotowego i ... ZERO efektów.

Przełóż na licznik gazowy, albo elektryczny w domu.

Cytat:
2005-10-31 14:23:42, piotr_ek pisze:
Przełóż na licznik gazowy, albo elektryczny w domu.

dobre!

możecie mi powiedzieć jak najlepiej je założyć...
i gdzie dokładnie do esperaka 1.5 lpg...

mam 2 na paliwo i na powietrze,....
sam sie chce przekonać czy działają..!!

może jakaś fotka gdzie to cholerstwo założyć..!!

pozdro
NIghtFo x

Jak by to tak pięknie miało działać to sami produceńci by je montowali... Dla mnie to jest jedna wielka bzdura i naciąganie ludzi...

Cytat:
2005-11-27 22:29:52, NightFox pisze:
możecie mi powiedzieć jak najlepiej je założyć... i gdzie dokładnie do esperaka 1.5 lpg... mam 2 na paliwo i na powietrze,.... sam sie chce przekonać czy działają..!! może jakaś fotka gdzie to cholerstwo założyć..!! pozdro NIghtFo x

ja bym wrzucil do:

1. bagaznika
2. schowka pasazera
3. smietnika

niepotrzebne skreslic..aaaa no i skutecznosc w kazdym z tych miejsc bedzie zapewne identyczna

Z moich obserwacji wynika ze benzynka tanieje dzis 3.94na NESTE na płowieckiej i wynika ze bedzie jeszcze tansza benzyna wiec znowu mozna bedzie sie cieszyc jazdą na PB a nie na szabie