MotoNews.pl

Ściemniasz oświetlenia wnętrza....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Taki maiałem właśnei przebłysk. Czy to nie wystarczy po prostu w obwód wpiąć kondensatorek odpowiedni??

tylko jaki? i czy tylko? mi sie wydaje ze to nie takie proste dlatego kupilem oryginal

Master, ktory to juz dzisiaj watek zakladasz?? 20??

Ale Ci sie wzielo na pisanie.. pewnie zona na baletach a Ty sam w domu

A powaznie to rozwin temat, bo Ściemniasz oświetlenia wnętrza.... niewiele mi mowi

wystarczy przekażnik o symbolu 68125 wsadzić go w miejsce R11 lub R17 zależy od rocznika.

a ja mam dokładnie taki: Klik
I nie zastąpiłbym go kondensatorkiem nawet gdyby miało to działać
Wracając do wątku:
Teoretycznie kondensator styknie, ale chyba musiałby być spory - 12v i kilkanascie wat powiedzmy przez 10 sekund...

no właśnei chodzi mi o coś najprostrzego. Zamykam drzwi, a światełko powoli sobie gaśnie.

Cytat:
2005-11-26 23:32:04, retrospect pisze:
Master, ktory to juz dzisiaj watek zakladasz?? 20?? Ale Ci sie wzielo na pisanie.. pewnie zona na baletach a Ty sam w domu A powaznie to rozwin temat, bo Ściemniasz oświetlenia wnętrza.... niewiele mi mowi

Dbam, zeby forum nie umarło

Cytat:
2005-11-26 23:42:30, MasterCheat pisze:
Dbam, zeby forum nie umarło

nie umarnie

a tak właściewie to pamięta ktoś rozmiar żarówek w essim tych od oświetlenia kabiny?
36 czy 42 mm?

coś mi sie wydaje że te dłuższe......ale nie dam sobie nic obciąć

Cytat:
2005-11-27 00:17:24, masterostry pisze:
coś mi sie wydaje że te dłuższe......ale nie dam sobie nic obciąć

no bo sa jeszcze 30 mm

43mm - C10W
38mm - C5W
30mm - C3W

i będź tu mądry...

A do auta nie chce mi się lecieć bo zimno...

teraz jestem juz prawie pewien, że 43, bo bankowo mam w lampce żarówkę mocy 10W. Mi też się nie chce iść do auta, a WKiŁ milczy na ten temat

Rózne ciekawe schematy do samochody, m.in. ściemniacztu

Ten przekaźnik co go podałem jest to orginalny fordowski do sciemniacza.

Swego czasu DarasBB wmontowal mi oryginalny przekazniik w skrzynke bezpiecznikow. Jest tam przygotowane miejsce, wyciagasz zworke, wkaldasz przekaznik duzy zolty prostokat (nr nie pamietam) [tak mi sie kojarzy zakretka nr 710] i gra.

Snale widzę że dokładnie wątku nie czytasz nr przekażnika to 68125

Marko wszystko napisał wyjmujesz zworę master i wkładasz przekaznik koloru żółtego przetsetowane na moim byłym esse a masz identyko model

A tak swoją drogą, to ja bym chciał tam wsadzić trochę jaśniejszą żarówkę, bo mi ciemno z tym 10 watowym badziewiem

aaa, i nie piszcie abym sobie przemył klosz

Czy w MK VII ten trik z wlozeniem przekaznika tez bedzie działał ?
I czy w takim ukladzi potrzebuje tego samego przekaznika ?

Cytat:
2005-11-27 09:16:57, Darek pisze:
Marko wszystko napisał wyjmujesz zworę master i wkładasz przekaznik koloru żółtego przetsetowane na moim byłym esse a masz identyko model

O przekaźniku to ja doskonale wiem... I to nie od dziś

Ale tak chciałem sobie rozważyć tańszą wersję.

Ps. Ma ktoś z wAS TAKI PRZEKAŹNICZEK W PRZYSTĘPNEJ CENIE?