| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
patii HF MEMBER excel warszawa | 2005-11-04 21:33:36 Witam
Od lipca jestem posiadaczem Hyundai Excel 1.5i '92 r. i mam taki problem: 1. Mam instalację LPG z którą nie mam problemów, ale nie jeździ na benzynie, przeczytałam już na forum i wiem ze na 99 % pompa paliwa (nawiasem mówiąc było to sprawdzane i się potwierdza; nowa (używana) pompa w drodze )
2. Jadac samochodem i puszczając nogę z gazu w celu zwolnienia silnik zaczyna szarpać. Raczej nie jest to normalne . Czy macie jakieś doświadczenia, wiedze na ten temat?
|
YAROROT HF MEMBER Hyundai i30/Ford Fus ... Katowice | 2005-11-05 08:07:02 Witaj
Powodów szarpania może być kilka, w pierwszej kolejności sprawdź silniczek krokowy może wymagać czyszczenia lub co jest najgorsze będzie nadawał się do wymiany No i przede wszystkim przy LPG należy sprawdzić ew. wymienić filtr powietrza, gazu, świece, przewody wysokiego napięcia, oczywiście jeżeli tego jeszcze nie robiłaś a samochód ma spory przebieg na gazie i nie masz pewności że to było robione, jak będziesz wymieniać pompe to wymień też filtr paliwa.
Pozdrawiam i pisz o postępach. |
patii HF MEMBER excel warszawa | 2005-11-05 12:07:17 Dzieki za info
Filtr paliwa był wymieniany na samym początku, resztę sprawdze/wymienie i oczywiście poinformuję o postępach. Pozdrawiam |
Kris_kce HF MEMBER Hyundai Excel Katowice | 2005-11-06 08:37:39 Witam!!!Ja sie z tym tez meczylem, wymienilem kable,swiece,kopułke i palec i nic!!!Ale wkoncu udalo mi sie to zrobic. Pewnie ci poszly kondensatory w ECU a umnie nawet sciezki zezarlo!Wymienilem sciezki do kupy poskladalem i chodzi lepiej niz na poczatku!!!Pozdro P.S tu masz linka jak to zrobic http://mitsubishifan.webpark.pl/index.html i muzisz uwazac bo jedne kondensatory sa lutowane z gory i dolu a jedne tylko z dolu |
patii HF MEMBER excel warszawa | 2005-11-06 17:38:21 Witam
dzięki też to sprawdzę w przyszłym tygodniu i dam znać Pozdrawiam |
patii HF MEMBER excel warszawa | 2005-11-27 19:31:44 Witam
Wiec piszę o postępach: 1. Została wymieniona pompa paliwa- samochód jeżdzi na benzynie i co najważniesze odpala bez problemow. Niestety nie do konca bo samochód długo nie jezdził na benzynie i zawiesił się jeden wtrysk kolejny wydatek.
2. Został sprawdzony komputer wszystko jest ok W najbliższym czasie planowana jest wymiana przewodów wysokiego napięcia i świec, oraz sprawdzenie silniczka krokowego ponieważ nie zbyt dobrze trzyma niskie obroty. Na razie to wszystko pozdrawiam |