Co to za cześć?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na widocznym schemacie ( http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC31&mospid=47446&btnr=32_1100&hg=32&fg=20 )widac harmonijkowe,gumowe osłony po obu końcach kolumny wspomagania. Jak widać brak jest nr tej części i nazwy wiec proszę o nazwę, ewentualny nr Bmw jeśli ktoś się orientuje....mam nagły wyciek ze szczelin tych gum(są sparciałe i popękane). Jestem za granicą, uszczelniłem je silikonem i wyciek ustał ale to prowizorka. Czy jeśli w przyszłości założę nowe części o których nazwę pytam to rozwiąże to problem wycieku i czy w ogóle to normalne, że tam w środku po ściśnięciu ręką słychać bulgoczący i przepływający z lewej strony kolumny na prawą olej?
Romanek 325 tds

null

[ wiadomość edytowana przez: ROMANEK dnia 2005-12-11 19:58:26 ]

Maglownica?!

Cytat:
harmonijkowe,gumowe osłony

Nie wiem czy jest na to nazwa - po prostu kondon albo gumowa osłona
Cytat:
uszczelniłem je silikonem i wyciek ustał ale to prowizorka

I przy częstym kręceniu pewnie długo nie wytrzyma
Cytat:
Czy jeśli w przyszłości założę nowe części o których nazwę pytam to rozwiąże to problem wycieku

Jeśli to faktycznie tylko te osłony są popękane i puszczają to pewnie tak, gorzej jak puścił jakiś zimering albo oring.
Cytat:
czy w ogóle to normalne, że tam w środku po ściśnięciu ręką słychać bulgoczący i przepływający z lewej strony kolumny na prawą olej

No pewnie, w końcu w środku powinien być płyn przekładniowy. Jeśli go tam nie będzie przekładnia będzie głośno wyła.
Pozdrawiam