Problem z automatem w BMW 735 E32

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z automatyczna skrzynia biegow. Posiadam BMW 735 E32 z 91r. w automacie. Problem polega na tym ze jak odpalam samochod i wrzucam jakikolwiek bieg to samochod nie jedzie. Obroty delikatnie wzrastaja (z tego co wiem to dobrze) ale auto nie jedzie. Trzeba chwilke pogazowac, poczekac i dopiero biegi wskakuja. W dluzszych trasach po tym jak juz rusze to wszystko dziala. Ale wystarczy ze na chwile zgasze samochod i np. skocze do sklepu i po odpaleniu znow to samo, ale nie zawsze. Zadko ale zdaza sie ze po odpaleniu i przejechaniu jakis 400m bieg wyskakuje, potem wskakuje i wszystko niby jest oki. Wymienilem filtr i olej i dalej to samo. Moze mi ktos powiedziec co jest grane? Czy to pompa oleju czy elektryka?... Sam juz nie wiem. Prosze o pomoc doswiadczonych znawcow tych wspanialych samochodow. Z gory dziekuje!

polecam strone www.automat.pl
Pozdrawiam

Cytat:
2005-12-22 20:30:08, Carlito pisze:
Prosze o pomoc doswiadczonych znawcow tych wspanialych samochodow. Z gory dziekuje!

Niestety,ale twoja skrzynia nadaje się do remontu!Mam tylko nadzieję że olej wymieniłeś u znających się na tym!Bo trzeba mieć wiedzę jak sie wymienia olej w tych skrzyniach!