Co i jak należy zrobić żeby oświetlenie wewnątrz..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... samochodu gasło z opóźnieniem po zamknięciu drzwi, stopniowo tracąc na jasności

zalozyc sciemniacz (allegro) lub przekaznik jesli masz miejsce w skrzynce.
Wyszukiwarka prawde ci powie.

Ściemniacz - Allegro

lub..........kupić ordzinal lampkę i stosowny fordowski yellow przekaźnik...... bez kobminacji....ino wcześniej sprawdż czy masz instalkę w skrzynce bezpieczników do przekaźnika [ lub poszukaj stosownych wątkóf poprzez wyszukiwarkę, ponoieważ niejednoikrotnie był, temat poruszany - zarazekm taka mała sugestia]

Cytat:
2005-11-30 13:32:09, Sinuspi pisze:
lub..........kupić ordzinal lampkę i stosowny fordowski yellow przekaźnik...... bez kobminacji....ino wcześniej sprawdż czy masz instalkę w skrzynce bezpieczników do przekaźnika [ lub poszukaj stosownych wątkóf poprzez wyszukiwarkę, ponoieważ niejednoikrotnie był, temat poruszany - zarazekm taka mała sugestia]

poprosze na priiv cene lampki + przekaznika
bo wiem ze sugerujesz ze masz cos tyakiego

miałem, przkaźnik może bym znalazł

ORDZINAL niestety (wg moich info, ale mogę się mylić ) nie ma niestety funkcji:
-zapalanie światła po otwarciu z pilota
-gaszenie po zamknięciu pilotem...(na co reaguje alarm)

Niemniej zasoby Twoje Sinusku polecam wszystkim!!!

Za 15 zeta na allegro mozna cos takiego nabyc:ściemniacz

Cytat:
2005-11-30 14:59:41, surec pisze:
ORDZINAL niestety (wg moich info, ale mogę się mylić ) nie ma niestety funkcji: -zapalanie światła po otwarciu z pilota -gaszenie po zamknięciu pilotem...(na co reaguje alarm) Niemniej zasoby Twoje Sinusku polecam wszystkim!!!

ale ja tak mam w Essim ........ raeguje jedynie na otwarcie drzwi.....

Cytat:
2005-11-30 14:59:41, surec pisze:
ORDZINAL niestety (wg moich info, ale mogę się mylić ) nie ma niestety funkcji: -zapalanie światła po otwarciu z pilota -gaszenie po zamknięciu pilotem...(na co reaguje alarm) Niemniej zasoby Twoje Sinusku polecam wszystkim!!!

nawet fabryczne sterowanie sciemniaczem mozna przerobic pod sterowanie z pilota

Cytat:
2005-11-30 15:23:38, PUNIU pisze:
nawet fabryczne sterowanie sciemniaczem mozna przerobic pod sterowanie z pilota

Można, tylko po co kupować orginał-żeby przerabiać?

Witam
Fabryczny (żółty, wysoki) przekaźnik działa w ten sposób, że wnętrze jest oświetlane stałym światłem przez 20 sekund a nastepnie gaśnie. Moim zdaniem ze względów praktycznych ma większy sens niż stopniowe ściemnianie. Po to jest to światło abyś spokojnie włożył kluczyk, panel zapiął pasy.
pozdrawiam
Arturek

Cytat:
2005-11-30 15:54:43, Arturek pisze:
Witam Fabryczny (żółty, wysoki) przekaźnik działa w ten sposób, że wnętrze jest oświetlane stałym światłem przez 20 sekund a nastepnie gaśnie. Moim zdaniem ze względów praktycznych ma większy sens niż stopniowe ściemnianie. Po to jest to światło abyś spokojnie włożył kluczyk, panel zapiął pasy. pozdrawiam Arturek

Ok, ale szkoda, że nie czytałeś wszystkich moich wypowiedzi:...
....ORDZINAL niestety (wg moich info, ale mogę się mylić ) nie ma niestety funkcji:
-zapalanie światła po otwarciu z pilota
-gaszenie po zamknięciu pilotem...(na co reaguje alarm)

A nieorginalny też ma funkcje takie jak orginał i dodatkowo jeszcze te dwie wymienione A w nieorginalnym można jak się uprzesz regulować czas zwłoki...

Ile kosztuje taki przekaźniczek oridżinal i gdzie go można nabyć ?

Cytat:
2005-11-30 16:06:43, surec pisze:
Ok, ale szkoda, że nie czytałeś wszystkich moich wypowiedzi:... ....ORDZINAL niestety (wg moich info, ale mogę się mylić ) nie ma niestety funkcji: -zapalanie światła po otwarciu z pilota -gaszenie po zamknięciu pilotem...(na co reaguje alarm) A nieorginalny też ma funkcje takie jak orginał i dodatkowo jeszcze te dwie wymienione A w nieorginalnym można jak się uprzesz regulować czas zwłoki...

Witam
1. Masz rację
2. Proponuję oryginalny (sam sobie dołożyłem) bo nic nie musisz przerabić - poprostu wciskasz przekaźnik i już
3. Jeśli chodzi o cenę to ja na szrocie dałem 10zł, na allegro "chodziły" do 50zł
pozdrawiam