MotoNews.pl

Odkręcenie koła pasowego wału korbowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moi mili, zaraz będę rzucał wszystkim co mam pod łapą

Otóż - wymiana rorządu. Wszystko pięknie, tu odkręcić tam ściągnąć, dokąd nie doszliśmy do ww. koła pasowego wału korbowego. Nosz ^$&&*&^% nie puści za sk%^$&*^% .

Spotkaliście się z takim problemem zapewne. Powiem tylko że zapuszczanie, pneumat, młotek, brecha.... nic

Jutro będzie pożyczony taaaaki za$&*%ty pneumat, może pomoże, choć wątpię w to po dzisiejszych zmaganiach. No mnie trafi .

HELP!!!

Nakretki nie idzie odkrecic,czy zdjac kola??

Nie idzie odkręcić śruby.

Typowe "ponoć" Słyszałem że bez podgrzania i metrowej przedłużki się nie obejdzie.
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: mleko dnia 2005-11-30 17:21:09 ]

Co się tak czepiliście nakrętki... śrubę.

Palnik jest metodą, myśleliśmy nad tym, ale 1. koło jest gumowe po części, może mu się zrobić ziazi, 2. jak upier&^$^* śrubę to dopiero będą jaja

Owszem owszem jaj tak czy owak

U mnie puściła bez łachy, ale zero mi opowiadał jak to u niego było i w końcu się poddał, pojechał do warsztatu i tam kolo pogrzał i puściło.

Historia zasłyszana, także jakby co nie mam doświadczenia praktycznego w tym temacie.

A kto na własnej skórze to sprawdził? Jakieś sugestie?

ja delilkatnie szarpalem rozrusznikiem i dodatkowo srubka dostala w epek

ja tez zawsze jak nie idzie to strzal z rozrusznika pomaga, mozna jak sie ma mocnago pneumata postrzelac troche i czasem puszcza. ale strzal z rozrusznika jest starym sprawdzonym sposobem.

OKa, dzięki Panowie, dzisiaj dalsza część zmagań. Zobaczymy...

a ja przy swoim uzylem dobrego przecinaka i mlotka a potem juz klucz i dobra przedluzka i bylo po problemie

Palnik nie pomógł. Cos jakby drgęło, ale juz koło i pasek zaczęły nie wytrzymywać.

Chyba spróbuję patentu z rozrusznikiem, choć się przed tym broniłem.