| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2002-12-08 10:39:16 Jeżeli możecie to napiszcie co się najczęściej psuje w waszych Samarkach. Podobno strasznie często lecą przeguby i ciekną uszczelniacze na półosiach. Czy to prawda??? Słyszałem też, że elektryka jest zawodna ale tym to się nie przejmuje bo np. elektryke w swojej siódemce zrobiłem od nowa po pożarze w autku i wszystko jest ok, także myśle, że z Samarką też dam sobie rade |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2002-12-08 21:10:55 najgorszy jest ręczny - nigdy nie będzie dobrze działał to podobno jakaś wada fabryczna |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2002-12-09 12:37:24 No wielkie dzięki, Samarke kupuje na 100% jak nie wtym to w przyszłym roku. Muszę ją kupić do połowy Lutego. Decyzja już zapadła. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2002-12-09 18:14:05 z ręcznym miałem tylko takie przejścia, że spadały mi zaczepy z dźwigienek w bębnie. poradziłem sobie zakłdając plastykowe taśmy zaciskowe. ale sam mechanizm działa bez zarzutu. |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2002-12-09 21:44:57 Jedno czym się pocieszam to to, że się nie boje kupić auta z silnikiem do remontu (bo i tak będzie gruntownie przerobiony) boje siętylko aby inne podzespoły nie zaczeły nawalać, no i ta deska która zupełnie mi sięnie podoba. |
Robert_Bialystok Lada Samara 2108 Białystok | 2002-12-15 18:24:40 Cześć,
U mnie akurat (odpukać...) elektryka jest bez zarzutu (a, sorki, zapomniałem: jak włączę z tyłu spryskiwacz, to z przodu juz sie nie wylacza: musze na chwile wylaczyc swiatla O przegubach ostatnio mowil mi gaznikowiec, ze maja luzy, ale nie mam na razie zamiaru ich robic, bo pozbylem sie ostatnio niezlej gotowki za wymiane 4 zaworkow po padzie lozyska pompy wodnej A poza tym to jest OK. Ponoc samary trzeszcza w srodku - rzeczywiscie moze i troche trzeszczy, ale albo juz w tym wieku sluch mi sie pogorszyl, albo jestem akustycznie malo wymagajacy od samochodu Pozdrowienia, Robert |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-12-15 20:17:44 Bartek jeśli nastawiasz sie na przeróbki silnika i zawieszenia to szukaj samry trzydrzwiowej i przede wszystkim z dobra blacha!!!!!
Z resztą mozna sobie poradzić. Zwróć uwage na przeguby bo to kosztowne cześci. Ale nic nie jest bardziej wkurzajace niz sypiaca się blacharka. Szukaj lady od dziadka, lub od kogos ,kto o nia dbał konserwował. Pozdr Paweł |
Misiek-wadowice SYMPATYCZNY GOŚĆ seat ibiza GT TDI ... wadowice | 2002-12-15 22:43:15 Witam.
Jeśli chodzi o samarke którą jeżdże to ma 160000km przebiegu, poj.1300, 1991 rok produkcji. Z poważniejszych napraw jakie były przeprowadzone to: wymiana przegubów (dość szybko je trafiło ale to z winy poprzedniego kierowcy mojego taty który zlekceważył pęknięte gumowe osłony przegubów, naszło piasku i finał), po 110000 wymieniane było sprzęgło. Z prądem na razie nie mam problemów chociaż pewien mechanik stwierdził żebym się nastawił w przyszłości na wymianę skrzynki bezpieczników. Szykuje mi się w najbliższym czasie wymiana uszczelniaczy na zaworach i pożądna regulacja silnika. Po za tym oczywiście wymieniałem: olej, klocki i szczęki hamulcowe. Natomiast ręczny działa u mnie w zależności od naciągu linki(raczej bez zarzutów). Pozdrawiam Michał. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-12-15 22:53:33 Ja już wymieniałem skrzynke bezpieczników . Dośc droga SPRAWA 200pln +ROBOTA. aLE PO TYM JAK PADŁY MI AWARYJNE I ROZKRECILISMY JA OKAZALO SIE ,ŻE ścieżki drukowane sa całkowicie spalone i zadne lutowanie nie wchodzi w grę.tylko wymiana.Przrgub też wymieniłem szybko po tym jak okazało sie ,że osłona jest peknieta a wśrodku pełno piachu
Paweł |
Misiek-wadowice SYMPATYCZNY GOŚĆ seat ibiza GT TDI ... wadowice | 2002-12-15 23:03:22 No to mnie trochę zmartwiłeś Pawełku bo widzisz u mnie już od pewnego czasu nie działają awaryjne a wcześniej miałem problemy ze światłami mijania i właśnie wtedy mechanik powiedział mi że mam w skrzynce nadpalone ścieżki. No ale cóż mojej ładziance mie będę żałował ani grosza. Aha i przypomniało mi się że całkiem niedawno wymieniałem modół zapłonowy.
Nara. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-12-15 23:21:08 To lepiej nie zwlekaj z wymiana tek skrzynki.Mozesz spalić auto.
Jesli chodzi o moduł to ja tez kiedys wymieniłem ale w sumie niepotrzebnie, bo to rzadka sie psuje.tak wiec wożę teraz dwa |
Marchewagce SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Gliwice | 2005-12-02 08:59:36 Stary temat ale napisze cos...Kupilem samarke za 700zł Musze wymienic przegób w prawym kole...alternator albo szczotki... przymierzam sie (ale to na wiosne) do malowania, zrobienia nowej tapicerki, oswietlenia kabiny, podswietlenie deski (moja samara nie ma oswietlanej to normlne?) i jeszcze paru spraw... ogólnie dając 700zł nie mogłem liczyc ze bede tylko lał paliwo i jeździł...bo to są właśnie prawdziwe auta;d |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-12-02 09:24:00 przeguby zmienia sie parami ok 130pln sztuka + robocizna
w alternatoze zmien najpierw szczotki z regultorem - czesto pomaga |
Marchewagce SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Gliwice | 2005-12-02 09:26:47 Słyszałem o tym dobra, dobra pierw musze sie pod maske dostac
[ wiadomość edytowana przez: Marchewagce dnia 2005-12-02 09:29:32 ] |