Nowe standarty na rynku PC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kurde dzis sie dowiedzialem ze moj zestaw na AGP to juz przeszlosc ponoc...kto ma jakies linki do poczytania - lub wie co teraz bedzie przez najblizszy czas standartem> niemowice ze karty na pci-express bo to kosztuje majatek.....

kurde chce sobie pograc na FEAR i Q4 ale maszyna odmawia posluszenstwa;/ musze sie zaznajomic z jakimis nowosciami.

Tia...PCI Express-super sprawa. Pod 98 jakoś nie bardzo to działa, pod XP już lepiej ale też nie do końca. Poza tym starsze gierki chodzą na tym gorzej niż na jakiejś Rivie 64 megowej. Generalnie standart dla tych, którzy mają siano i chcą czekać aż się na tyle rozpowszechni, że wszystko z tym będzie działało. Do Q4 wystarczy Ci dużo ramu i porządna grafa 128 Megowa (nie wspomnę o procku bo to chyba logiczne )

Kolega sobie kupił wypasa zestaw na PCI Express i co...nie może pograć w Fifę 99 chociażby (non stop zwiechy i zamuły )

heh czyli jednak moj radeon 9600xt z 128 ddr 128 szyna pohula? tak wlasnie mam zamiar wpakowac odblokowanego bartona 2.500 - podkrecic conieco na moim Gigabyte ga-7vax i kupic do posiadnych 256 ddr 400 kostke 512...mysle ze na dwa lata starczy taki konfig??

co do pci-express....no wlasnie..KASA. ja wiadomo ze kto jezdzi maluchem ten kasy niema;D

Cytat:
kupic do posiadnych 256 ddr 400 kostke 512...mysle ze na dwa lata starczy taki konfig??

A może lepiej pomyśleć o dual ddr jezeli masz atka opcje na plycie ?

a co to daje?cosik mi lata po glowie ze niby dwie kosci sprzezone ze soba z czasem pracy ciut szybszym niz 2 kosci bez duala? ale to musi byc specjalny uklad? czy kosci ktore bede mogl np zastosowac za rok w nowym kompie?

ja mam dual ddr i cudow nie widze

FEAR ma jakies chore wymagania zeby smigac w full opcji, tez mam radeona 9600 XT 128 bit 128 ram , p4 3200 , 1,25 gb ramu na plycie i na max ustawieniach fear scierwi na maxa ta giera wymaga wyraznie 256 bitowej grafy...:| gram na medium w 1024 i jest znosnie... tyle ze chwilowo ram bangla w single channelu ale to znaczenia wiekszego raczej nie ma jak juz dres bullit wspomnial

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-11-06 11:07:58 ]

hehe ja tu palnuje kupic 521 ddr i barotna 2.5 specjalnie zeby pograc....bo w Quake 4 to wogole juz jest lipa....gra mi STOI w miejscu.

Cytat:
2005-11-06 11:07:13, Bart128 pisze:
FEAR ma jakies chore wymagania zeby smigac w full opcji, tez mam radeona 9600 XT 128 bit 128 ram , p4 3200 , 1,25 gb ramu na plycie i na max ustawieniach fear scierwi na maxa ta giera wymaga wyraznie 256 bitowej grafy...:| gram na medium w 1024 i jest znosnie... tyle ze chwilowo ram bangla w single channelu ale to znaczenia wiekszego raczej nie ma jak juz dres bullit wspomnial [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-11-06 11:07:58 ]

co ot jest w ogole za gierka ? bo ja nie gram ...natomiast sciagam sobie GT LEGENDS ....ponoc wyborne jezdzi sie oldtimerami.

PS: wie ktos moze co dobrze schlodzi P4 3.0 ? bo mi sie grzeje jak cholera ...odpale gre i 75 stopni :|

75 stopni to nie tak duzo. ale poczytaj recenzje na benchmarku i na pewno jakis coolerek za 200 zl da rade;]

Cytat:
2005-11-06 11:37:41, Pat_kdb pisze:
75 stopni to nie tak duzo. ale poczytaj recenzje na benchmarku i na pewno jakis coolerek za 200 zl da rade;]

dla p4 3.0 75 stopni to ponoc max i zaczyna mi piszczec i plyta do mnie cos gada tylko niewyraznie ( mam gadajaca plyte glowna i sobie moge wybrac glos meski lub damski ). Co do chlodzenia to ponoc Arcticiem za 70zl mozna juz schlodzic calkiem przyjemnie ...ale nie wiem czy nie bede musial zmienic obudowy bo zasilacz jest blisko procka co daje dodatkowe cieplo.

A to co jakies rosja forum czy jak ????
Piszecie w jakims dziwnym jezyku ktorego nie rozumie

faktycznie drogie sa karty na pci-e
http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow&id_gl=8&id_sortowanie_gl=65

ceny zaczynaja sie od 300zł czyli karta kosztuje tyle ile kiedyś kosztowaly rivy tnt pozniej rivy tnt 2, pozniej geforcy itd..itd...

koniu ja niemowie o gownie ktogo moc jest taka jak kart na agp.bo wtedy niema sensu wymiany claosci...mowimy o czyms takim:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70740907

Nie wiem jak u was ja zmienialem kompa na poczatku roku i aktualnie mam

Amd Athlon 64 3000+
plyte pod to epoxa
512 ramu kingstona
i graficzke geforce 5900 xt

i nie ma gry której by nie dalo rady na maxa, chyba ze ja gram w malo wymagajace giery

wiesz ile procent osob kupuje takie karty ? mniej niż 1% w naszym kraju, jak nie pół procent. Wypaliłeś niezle
Jak kupowałes karte na agp to pewnie tez za takie albo podobne pieniadze ?
Moze jeszcze taka karte kupujesz po to zeby pograc na komputerze ?

no jak kupowale akarte placilem 700 zl. to byla tez mniejszosc ktora tyle dawala.

przyklad oczywiscie dalem banalny

ale chodzi mi o to ze neiwarto wydawac kasy na nowa plyte i proc - zeby kupic karte pci-e wyzsza ledwo10-30% wydajnosciowo. KA PE WU?

Cytat:
2005-11-06 12:07:29, Pat_kdb pisze:
no jak kupowale akarte placilem 700 zl. to byla tez mniejszosc ktora tyle dawala. przyklad oczywiscie dalem banalny ale chodzi mi o to ze neiwarto wydawac kasy na nowa plyte i proc - zeby kupic karte pci-e wyzsza ledwo10-30% wydajnosciowo. KA PE WU?

700 to średnia jakaś! ja za moją bez rewelacji dałem prawie 2 razy tyle 3 lata temu. ma tylko 64 MB. Karta graficzna to fakt jeden z najważniejszych elementów kompa ale taka jak pokazałeś z allegro to raczej do jakiejś poważniejszej grafiki niż do gier

Cytat:
2005-11-06 12:07:29, Pat_kdb pisze:
no jak kupowale akarte placilem 700 zl. to byla tez mniejszosc ktora tyle dawala. przyklad oczywiscie dalem banalny ale chodzi mi o to ze neiwarto wydawac kasy na nowa plyte i proc - zeby kupic karte pci-e wyzsza ledwo10-30% wydajnosciowo. KA PE WU?

łuuuu to faktycznie zaszalałeś wówczas z kartą kupiłeś 20% lepszą wydajnosciowo, to takie 20% lepsze gówno. Różnica wielka.

Pat to kup plyte na ktora mozesz podlaczyc 2 karty pci-e, wtedy to ma niezlego powera. Chociaz widzialem juz plyte, ktora miala mozliwosc podpiecia 4 kart graficznych