[OT] Aparat cyfrowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam . Zamiaruję się do kupna jakiejś cyferki , możecie mi coś polecić , wkleić tu jakieś fotki z waszych aparatów , może ktoś mógłby podać symbol aparatu (?) ... każda informacja się liczy .
Najprawdopodobniej zakupu będę dokonywał na Allegro od jakiegoś super sprzedawcy ( kumpel kupował i wszystko OK ) , więc napewno taniej coś kupię od jakiegoś handlarza sprzętem .
Jeśli ktoś siedzi w tym temacie lub zagłębiał się w niego , to będzie mile widziane jego zdanie Aha , mogę przeznaczyć na zakup jakieś 600-800 zł , możliwie jak najmniej oczywiście chciałbym , ale to zależne będzie od marki sprzętu i jego jakości , oczywiście liczę się z zakupem rónież karty pamięci odrazu , bo później mi się nie będzie chciało jej kupować , napewno będzie to jakaś 512-ka . Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pozdro 4 All . Piotrek.

był taki temat na HP już i było tam dość duuużo powiedziane w tym temacie

Cytat:
2005-11-29 11:44:22, owz pisze:
był taki temat na HP już i było tam dość duuużo powiedziane w tym temacie

OK lookne do szukaczki dzięki .

Dobra , znalazłem . Wywalic wątek do kosza .
Pozdro. P.

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2005-11-29 11:55:33 ]

szukaj jakiegos canona w tej cenie.

sony cybershota polecam

A ja nie polecam minolt z serii Z

Faktycznie był już taki temat, ale od tego czasu bardzo dużo się zmieniło, przede wszystkim ceny.

Peyyoo125: napisz do czego chcesz wykorzystywać (wiem, że do robienia zdjęć ) ten aparat, na jakich funkcjach Ci zależy, czy musi być nowy, czy te 600-800zł to już z akcesoriami, itd.

Teraz mogę polecić Canona A75. Kupisz nowego i jeszcze Ci starczy na niezbędne dodatki czyli większa karta, ładowarka + akumulatorki, futerał i jeszcze się przyda filterek UV, który bedzie chronił obiektyw.

canon a 75 rzeczywiscie fajny aparacik.. polecic moge

Tak samo jak layer uzywam A75, teraz te aparaty potanialy i w tej cenie kupisz wszystko co potrzeba, a aparacik naprawde fajny.
Dzieki niemu przypominalem sobie wiele razy co robilem na imprezach poprzedniego wieczoru a skoro zdjecia po pijaku wychodza dobrze to znaczy ze jest ok

Cytat:
2005-11-29 15:39:56, layer pisze:
Faktycznie był już taki temat, ale od tego czasu bardzo dużo się zmieniło, przede wszystkim ceny. Peyyoo125: napisz do czego chcesz wykorzystywać (wiem, że do robienia zdjęć ) ten aparat, na jakich funkcjach Ci zależy, czy musi być nowy, czy te 600-800zł to już z akcesoriami, itd. Teraz mogę polecić Canona A75. Kupisz nowego i jeszcze Ci starczy na niezbędne dodatki czyli większa karta, ładowarka + akumulatorki, futerał i jeszcze się przyda filterek UV, który bedzie chronił obiektyw.

Miałem właśnie to na myśli , że pewnie ceny się troszke pozmieniały , a wątek o aparatach sie chyba skończył w marcu...
Aparat ogólnie potrzebuję do wszystkiego , zdjęcia , filmy krótkie... poprostu coś dobrego , żeby zdjęcia były ostre , a nie jakieś rozmazane jak z Trust'a
Rzuciłem okiem na Allegro i znalazłem parę tych aparatów , o których mówicie Wyniki wyszukiwania , ciekawi mnie dlaczego jest taka rozbieżność cen nowych aparatów , bo używki sobie ceni włąściciel i rozpoczyna aukcję i jedzie w góre , ale nówki są w różnych cenach...
Co do akcesoriów to napewno by się coś przydało... ale jeszcze nie wiem co jest po co ale się dowiem....
Dzięki wszystkim za rady .
Pozdro . Piotrek.

Ja moge polecic Olympusa z serii camedia
jezeli interesuja moge wrzucic jakas probke

Wg mnie camedia sa za wolne Canon a75 gitara jest...ogolnie jesli chcesz compacta do pstrykania amatorskiego to Canon.

Cytat:
2005-11-29 16:21:48, Peyyoo125 pisze:
Miałem właśnie to na myśli , że pewnie ceny się troszke pozmieniały , a wątek o aparatach sie chyba skończył w marcu... Aparat ogólnie potrzebuję do wszystkiego , zdjęcia , filmy krótkie... poprostu coś dobrego , żeby zdjęcia były ostre , a nie jakieś rozmazane jak z Trust'a Rzuciłem okiem na Allegro i znalazłem parę tych aparatów , o których mówicie Wyniki wyszukiwania , ciekawi mnie dlaczego jest taka rozbieżność cen nowych aparatów , bo używki sobie ceni włąściciel i rozpoczyna aukcję i jedzie w góre , ale nówki są w różnych cenach... Co do akcesoriów to napewno by się coś przydało... ale jeszcze nie wiem co jest po co ale się dowiem.... Dzięki wszystkim za rady . Pozdro . Piotrek.

Ja kupilem od tej allegrowiczki, takze moge ja polecic
Tyle ze ja kupowalem od niej nowke.

Cytat:
2005-11-29 16:45:15, Lisu pisze:
Wg mnie camedia sa za wolne Canon a75 gitara jest...ogolnie jesli chcesz compacta do pstrykania amatorskiego to Canon.

popieram.
no i oczywiscie polcam canona mam a60 i sprawuje sie super juz dluugi okres czasu.

Ja tez mam Canona jeszcze starego w huk dziada 0,8 Mpix Canon Powershot A5 Zoom taka jego nazwa. Jesli chodzi o to do czego potrzebuje czyly cyfrowa na bansy to sie nadaje idealnie. Fotki robi bardzo ladne w rozdzielczosci 1024x768 i nic wiency mi nie trza. Takze skoro Canon juz kiedys robil dobre aparaty to teraz moze robic tylko lepsze

Cytat:
2005-11-29 14:34:41, Smutny_Gizd pisze:
A ja nie polecam minolt z serii Z

A ja polecam dla tych co potrafią fotografować lub chca się nauczyć. Ma bardzo rozbudowany tryb manualny, dużo ustawień i wychodza super zdjęcia. Za tą cenę jest namiastka lustrzanki. Jak ktoś woli idioten-kamera to niech bierze ale nigdy przy nim nie nauczy się fotografować.

Witam to wszytko zalezy do jakiej kwoty chcesz!?

jesli tak do 1500zł polecam FUJI FINEPIX S5600 to poprawione wersja bardzo udanego modelu S5500!Mam obecnie S5500 i jestem bardzo zadowolony! zooom x10 5mln pixeli duzo kanalow tematycznych i praktycznie full ustawienia manualne aparatu!

jesli chcesz fotki z aparatu jakie robi moge cos na meila wyslac!:
Naparwde dobry aparat solidnie wykonany i lezy dobre w rece! ten ma jeszcze stabilizcje obrazu!

ja kupilem aparat w tym sklepie interenetowym i wszytko git gosc sprzedaje tez na allegro! sklep z aparatami

[ wiadomość edytowana przez: PitusK dnia 2005-11-30 06:46:24 ]

Cytat:
2005-11-30 06:42:32, PitusK pisze:
Witam to wszytko zalezy do jakiej kwoty chcesz!? jesli tak do 1500zł polecam FUJI FINEPIX S5600 to poprawione wersja bardzo udanego modelu S5500!Mam obecnie S5500 i jestem bardzo zadowolony! zooom x10 5mln pixeli duzo kanalow tematycznych i praktycznie full ustawienia manualne aparatu!

jesli chcesz fotki z aparatu jakie robi moge cos na meila wyslac!: Naparwde dobry aparat solidnie wykonany i lezy dobre w rece! ten ma jeszcze stabilizcje obrazu!

S5600 nie ma stabilizacji obrazu - anti-shake to program tematyczny który powoduje dobranie paramterów (np. ISO) zapewniających możliwie krótki czas.

Cytat:
S5600 nie ma stabilizacji obrazu - anti-shake to program tematyczny który powoduje dobranie paramterów (np. ISO) zapewniających możliwie krótki czas.

zgadza sie przeparszam !Schwepsiu ma racje ten system nazywa sie dokladnie system anti-blur. podobno eliminuje rozmazanie wynikle z drganiem rak.A Fuji zapewnia ze jest jeszcze leszy ale tegoniewiem !w kazdym razie FUJI S5500 uwazam za udany model!i moim zdaniem aparat ten jest godny polecenia!
Chyba sie zemna zgodzisz?