Witam,
Ja miaem podobny problem ( z reszt opisywany na forum), te zapalaa sie kontrolka silnika, nierwna praca na benie, szczeglnie przy zimnym silniku, brak mocy, brak wkrcania sie na obroty, siwy dym z rury, ganicie po odpaleniu zimnego samochodu. W ASO te nie stwierdzili adnych bdw a autko nie jechao. Mechanior w ASO powiedzia e napewno wtryski, ale co to za mechaniory skoro nawet niczego nie posprawdza tylko sobie rzuci haseko... O dziwo przed pojawieniem sie problemu, zrobiem dug tras na benie, przegoniem mojego smoka potnie, oczywicie dolaem jakiego SHITA do zbiornika po zaleceniach kolegw z forum. I wszystko byo OK, wic po pojawieniu sie problemu nie dopuszczaem do siebie myli e to wtryski. Po konsultacjach z kolegami mechanikami (z ASO VW) oddaem samochd do poleconego fachury, ktry po dwch godzinach zadzwoni i powiedzia e samochd gotowy. Przy odbiorze poinformowa e musiao doj do jakiego strzau na gazie (ona sie nie przyznaa

), bo by rozwalony przepywomierz. Szanowny Pan Mechanik poskada go mechanicznie, stwierdzi e elektronika jest w nim OK i do teraz autko chodzi bez zarzutu.
Mechaniczek, przypomnij sobie czy przypadkiem nie miae jakiego GASOWEGO STRZAA... Moe problem ley tam gdzie u mnie...
Pozdro!
Bartek