Hyundai 96-99.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich forumowiczów...

Panie i panowie, mam na imię krzysiek jestem z Łodzi... jestem w trakcie kupowania auta i musze przyznac ze na dzien dzisiejszy nie jest to łatwe, chyba ze z góry sie wie co sie chce...
W moim przypadku jest tak, ze upatrzylem sobie wlasnie hyundaia coupe ( I gen z rocznika 96-99 )
Pisze tutaj abyscie udzielili mi rzetelnej odpowiedzi do zadanego pytania...

Co sądzisz o HUYNDAI'u coupe ?
wymień wady ( fabryczne usterki, oraz inne )
wymień zalety
wypowiedz sie na temat auta
doradź jaki model jest godny polecenia..

Prosił bym odpowiedzi tylko odnośnie danego rocznika... a dokladnie chodzi mi o rodzaj
- ( 2.0 16v Hyundai coupe 96-99r )
Wszystkim z góry serdecznie dziękuje za odpowiedzi i licze ze czegoś sie dowiem tutaj... poniewaz nie wiem od kogo sie moge dowiedziec czegokolwiek jesli ktos nie posiadal takiego auta... a tutraj kazdy ma wiele wspolnego z taka marką...
W mojej okolicy słyszałem różne zdania na ten temat... począwszy od tego ze to auto całkiem fajne i mało żerne jeśli chodzi o oktany... kończywszy że ma drogie części i jest raczej kiepskim autem przez co wiele ludzi nigdy nie traktowalo hundaia poważnie...

Jeszcze raz z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek

Witaj
może na stronie:
http://www.autocentrum.pl/oceny_aut/Hyundai_Coupe.html

znajdziesz interesujące Cię uwago co do przyszłego autka, dokładnie rocznik 1996-99 na stornie:

http://www.autocentrum.pl/?FF=25&filtr=1&makeid=10&modelid=272&yearfrom2=1996&yearto2=1999&poj=all&silnik=all&gfx=_1&submit.x=27&submit.y=8

[ wiadomość edytowana przez: Piotr1111 dnia 2005-11-28 12:50:29 ]

ehh myslalem ze dowiem sie czegos od Was... po ludzku tzn w ludzkim tonie a nie szukanie czegos gdzie ktos cos wypelnia dając gwiazdki... I do tego 2 nie wchodzą biegi a inni o tym wogole nie wspominają... to wlasnie sa lipne takie "statystyki"

Pozdrawiam

czesc, mam hyundaia coupe 2.0 16v 1997r. (zdjecia na priv). nie uwazam zeby hyundai to byla kiepska marka... wrecz przeciwnie!!! mam autko od pół roku, nic mi sie jak do tej pory nie zepsuło, wymieniam tylko płyny... autko pali troche, ale i jest mocne... 140 kucyków do jego wagi wystaryczy... wad jak narazie nie zauważyłam, no może jest jedna, mnie wkurza w bagażniku to cus co trzeba podnosic za kazdym razem, gdy chce sie dostać do koła zapasowego... niewymiarowe koło i juz mozna miec z tym problem... noi jest mało miejsca dla pasażerów siedzacych z tyłu, ktoś wysoki może miec problemy...
zalet jest pełno... chociazby taka, ze autko sie swietnie prezentuje i prowadzi pod kazdym wzgledem, silnik chodzi dosc cicho, w srodku nic nie słychać, swietnie trzyma sie drogi...
wszystko zalezy tez od tego czy chcesz kupic hultaja po przeróbkach czy takiego jakiego fabryka wypuściła...

przeróbki czyli co ?
- myslalem o zwyklym 2.0 16v... ewentualnie spojler z tylu na klapie... tylko nei wiem czy jest jakas roznica miedzy tym tiburionem czy jak mu tam i lantra ( nie wiem czy dobrze nazwalem ) Martwie sie o spalanie i ewentualnie koszty naprawy ewentualne.Do tego wydaje mi sie troche tandetne wykonanie regluacji nawiewu itd... Tak wogole barfdzo fajnie... silnik o ile sie nie myle mitshubishi wiec jest nienajgorzej
Moze mi ktos powiedziec czy to prawda, ze z tymi obrotami ma jakies problemy, ze ciagnie dopiero po 3 tys ? lub czy ma problemy z biegami (2,3) ?
Przepraszam za takie marudzenie, ale o ile sie nie myle to forum od tego, a ja jestem w potrzebie.
p.s ogolnie fajne miejsce

Pozdrawiam serdecznie

tak, jezeli chodzi o tandete w jakim kolwiek miejscu - nie zauwazylam jej, uwazam nawet ze nadmuchy chodza super, zwaszcza jezeli ma sie odparowac szybe,
nastepnie nie mam zadnych problemow z biegami,
co do obrotomierza, to prawda autko dopiero powyzej 3tys obrotow pokazuje co potrafi!!!!!!!!!! jest taki moment gdy wgniata w siedzenie i czlowiek czuje drzemiaca w nim moc.... ale start tez nie ma najgorszy....
co do silnika to tak jak pisales....... chodzi cicho, mi jak dotad nic sie w nim nie zepsulo,
autko pali troszke, no ale tak ma kazde coupe, sportowe auto...
czesci tez sa drogie, a jak masz dojscie do uzywek to super...
nie wiem co tam jeszcze chcialbys wiedziec!?
a pytales o auto po przerobkach, to zalezy jakie kupisz, moze takie, ktore ktos juz ulepszył...
moje ma prawie całe zawieszenie zmienione, firmy h&r plus dystanse 2,5cm na kazda strone, plus delikatny face lifting,
z drobna przerówka zawieszenia autko swietnie trzyma sie drogi, jest stabilne, nawet przy duzej predkosci na zakrecie swietnie sie trzyma...
ale to juz jak kto lubi

a czy roznia sie wyposazeniem tiburion od lantry ? ( jakos tak )