MODERNIZACJA DOLOTU POWIETRZA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie! Mam H.Accent GT 1,5 16 V DOHC 96 rok. Mam prośbę, jeżeli ktoś może to niech prześle mi zdjęcie modernizacji dolotu powietrza do filtra w przypadku montażu inst. LPG do Accenta. Ewentualnie proszę o opisanie. Mam problemy z autem po montażu instalacji /dusi się momentami, spadają obroty przy naciśnięciu kilkukrotnym i gwałtownym pedału gazu/. Mam wrażenie że w aucie brak jest odpowiedniej ilośc powietrza, więc jeśli możecie to dajcie znać! Z góry dziekuję i pozdrawiam użytkowników LPG!!!

Witaj,

Mam co prawda hyundaia lantrę ale dolot powietrza był nieco modyfikowany. Na początek jednak wyklucz inne powody - przede wszytkim wyreguluj instalację. A jeśli to nie pomoże wówczas, trzeba zatkać dolot powietrza jeżeli ciągnie powietrze z przedu i z boku wywiercic dziurę. Inaczej będzie gasł i obroty będą falować. Powietrza musi byc mniej niz wiecej. Ale na początek regulacja i sprawdzenie czujników silnika.
PZDR
PGR

Zrób chwyt powietrza skierowany w bok ,lub do tyłu pojazdu i zobacz czy będzie różnica.

Witam.
Jedyna diagnoza to albo masz źle dobrany mixer albo regulacja jest do bani.