Nagle nie dziala rezerwa...czy to zima ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do tej pory jezdzilem i zawsze jak konczyl mi sie gaz to wczesniej zapalala mi sie rezerwa, ale ostatnie dwa tankowania robilem juz bo mi auto sie dlawilo. Widzialem po przejechanych kilometrach, ze cos juz dlugo, ale czemu sie nie zaswiecila czerwona kontrolka ? Czyzby temperatura na zewnatrz jakos inaczej sprezala i gaz i to jest powod ?

Witam.
Sprawdź czujnik rezerwy na zbiorniku. Albo przewód czujnika jest gdzieś przerwany.

A jak rozpoznac ten czujnik rezerwy ? Przewod jesli bylby przerwany to raczej w ogole nie mialbym poziomu gazu, a on mi opada, lecz bez rezerwy. Mignela mi pare razy czerwona dioda, jak jechalem ostro pod gore, ale nie jak kiedys, ze przez dluzszy czas tak jezdzilem i swiecila sie dluzej. Co to wiec moze byc ?

Cytat:
2005-11-30 21:42:10, gregorb pisze:
A jak rozpoznac ten czujnik rezerwy ? Przewod jesli bylby przerwany to raczej w ogole nie mialbym poziomu gazu, a on mi opada, lecz bez rezerwy. Mignela mi pare razy czerwona dioda, jak jechalem ostro pod gore, ale nie jak kiedys, ze przez dluzszy czas tak jezdzilem i swiecila sie dluzej. Co to wiec moze byc ?

u mnie rezerwa sie pali jak mam pelny zbiornik a gasnie po przejechaniu ok120km