| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-11-15 20:54:00 Nie dziala czujnik temperatury ECU albo wentylatory nie zostaly zalaczone.Kiedys tez tak stalo sie u mnie jak spalily sie bezpieczniki i wentylatory nie chodzily. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-11-15 20:58:16 Nie będzie poważna jesli nie doszło do przegrzania silnika. Jak szybko zareagowałeś to chyba nie... mam nadzieję. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-11-16 09:33:53 Możliwe, że było za mało płynu w chłodnicy...teraz pytanie: dlaczego?? Mi tylko raz uciekł cały płyn z chłodnicy gdy mechanik nie dokręcił tych metalowych obręczy na wężu łączącym chłodnicę z silnikiem. Gwałtownie wzrosła temperatura i gdy zaraz zatrzymałam auto okazał się że cały płyn jest pod autem Piechotą do domu i drugim autem na hol. Mechanik tez był przerażony bo być może musiałby robic remont silnika ale na szczęście dzięki natychmiastowej reakcji - nic złego się nie stało.
Jesli faktycznie ubywa płynu w chłodnicy i jeśli jeszcze chcesz kupić tą Cari to dokładnie posprawdzaj którędy ucieka. Może wąż nieszczelny (tak niedawno miał brat w swojej Tyoyocie) albo chłodnica gdzieś przecieka A może po prostu ubyło płynu tak jak zawsze trochę ubywa - ale to tylko trochę ...
[ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2005-11-16 09:34:56 ] |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-11-17 22:34:54
czekamy czekamy zapraszamy do działu Galeriia Toyoty gdzie utwozysz swój wątek a my będziemy podziwiac ... ![]() |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2005-11-17 22:46:16 prawdopodobna jest uszczelka pod głowicą , jezeli w warsztacie założa jakiś tani zamiennik |(chodzi oczywiście o uszczelkę) moze sie to powtórzyc w niedługim czasie , do GTi są ciezko dostepne czesci u nas z tego co słyszałem ale zamienników podobno jest w bród |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2005-11-18 22:21:16 Nic nie chcę mówić ale weź pod głęboką uwagę to, co napisał PiterK.
Weź ją naprawdę bardzo dobrze pod lupę, żebyś później nie popadł w większe koszta O kupowaniu samochodów pisałem w innym topicu. Poczytaj, przemyśl, prześpij się z tematem i decyduj.
<<<< [ wiadomość edytowana przez: marcin032 dnia 2005-11-18 22:28:26 ] |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2005-11-19 11:31:40 Ja już Ci odpisałem na nowym forum ,więc moje zdanie znasz.Weź silnik pod lupe i znajdź przyczyne przegrzewania ,a miernikiem pomierz karoserie czy niema za dużo szpachli. |
phpion dabrowa gornicza | 2005-11-19 11:58:34 autko juz zostalo zakupione - uszkodzony byl korek od chlodnicy - wszystko zostalo juz naprawione i autko hula elegancko |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2005-11-19 21:54:54 Wszystko OKI??? Tak tylko pytam, z czystej ciekawości. Daj Panie Boże jak najdłużej bezawaryjnej jazdy.
Pozdrawiam |
phpion dabrowa gornicza | 2005-11-20 09:59:01 jak na te przejechane 63 km to jak na razie ok ![]() |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2005-11-20 10:38:02
zapodawaj zdjęcia co by było na co popatrzeć a najlepiej stwórz swoją galerię |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2005-11-20 11:23:46
Czyli najpierw zaczęło walić parą a potem podniosła się temperatura?? Bo chyba przy uszkodzonym korku chłodnicy to mogło tylko tak przebiegać że zaczął jakimś dziwnym sposobem nagle przepuszczać i kiedy płynu było już mało (bo odparował) wzrosła temp. silnika. Ale tak czy siak jakieś to mi się dziwne wydaje, bo logiczniejsze jest że najpierw tak wzrosła temperatura że rozwaliło korek... Mi kiedyś w Peugeocie nie włączył się wiatrak na chłodnicy (też w czasie jazdy w korku) bo po prostu zaśniedziały kable (auto to nie był wrak, tylko po prostu wystąpiła usterka :> ) i efekt był taki że najpierw wzrosła temp. silnika (zapaliła się kontrolka poziomu płynu chłodniczego) bo czujnik został nieco wypchnięty do góry przez ciśnienie, a potem zapalił się STOP... Korka nie rozwaliło bo zatrzymałem auto. Miejmy nadzieję że uszczelka pod głowicą nie ucierpiała... no ale obserwuj teraz poziom płynu chłodzącego i wskaźnik temperatury i sprawdź czy włącza się wiatrak. |