| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-12-01 22:43:18 Ubywa mi p³ynu ch³odzenia, ale:
-nie kopci bialym dymem -nie ma "mas³a" na korku wlewu oleju -nie ma oleju w p³ynie -nie ma b±belków w zbiorniku wyrównawczym -nie zostawia ka³uzy p³ynu pod silnikem Jest zaciek z p³ynu w miejscu gdzie jest wybity numer silnika, czyzby uszczelka pad³a w taki sposób, ze s±czy mi sie p³yn na zewn±trz. Ciê¿ko co¶ tam wypatrzeæ bo kolektor wydechowy zas³ania. silnik 1.5 DOHC |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-12-01 23:31:14 a duzo ci tego ubywa?? codzienne dolewki?? bo jak raz na 2 tyg dolejesz powiedzmy 1cm do kreski w zbiorniczku to chyba nie ma tragedii |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-02 12:48:51 ja zmieni³em uszczelkê i przesta³o ubywaæ tak bardzo jak ubywa³o (raz na tydz musia³em wlewaæ...)
ale dalej minimalnie sie traci p³yn..... podejrzewam ze gdzie¶ na przewodach ..... w nubirze ani gram p³ynu nie znika...... podobno przy gazie jest wiêksze prawdopodobieñstwo wycieków na jaki¶ ³aczeniach itp... pozdro |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary ¦l±skie | 2005-12-02 13:31:16 dzis rozwiazala sie moja zagadka dlawienia sie silnika na gazie - otoz plynu malo bylo - delikatnie mowiac, w wyrownawczym 0 i parownik zamarzal i auto nei chcialo jechac...
plyn gdzies mi spierdziela, ale nie wiem gdzie. mam lekki nalot na zbiorniczku wyrownawczym ale niczym tam nie sika, moze jakims cudem paruje czy cholera wie. bede szukal jak juz przeglad zrobie tj. jutro |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-12-02 21:20:35 Kiedy¶ to mi lecia³o na wêzu z parownika, przetar³ go wybierak skrzyni biegów, jak samochód sta³ by³o ok, ale jak sie go wkrêcilo na obroty to dopiero zaczyna³o posikiwaæ. Swoj± drog±, te wêze co zak³adaj± gazownicy nie s± najlepsze i w efekcie co raz trzeba dokrecaæ na wszelkich po³±czeniach. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-12-02 23:29:08 Mam 136kkm i gazownie. To mnie nie pocieszy³e¶ bo uszczelka pod g³owica to okolo 400PLN jak bym sam robi³ a u kogo¶ to najmniej mi kszykneli 750PLN (realia Warszawa) |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary ¦l±skie | 2005-12-03 09:00:02 ja chyba wytestuje takie cudo za dyszke. |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-12-03 09:35:56 Strasznie nie fajna pora na remonty - bedzie mniej prezentów pod choink± |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2005-12-03 22:36:08
Chyba kolega troche przesadzi³, splanowanie g³owicy kosztuje 60PLN, jak wymieniaja uszczelnienia zaworów to jeszcze 100PLN + uszczelnienia w wlasnym zakresie, a sama uszczelka, uszczelki pod kolektory, pokrywe zaworów, oring termostatu, uszczelka kolektor wydechowy rura zbiorcza, uszczelnienie wa³ków rozrz±du, uszczelka aparatu zap³onowego, olej + filtr, p³yn i pewnie jeszcze co¶ by siê znalaz³o. A ceny to kazdy mo¿e sobie sam sprawdziæ, ale razem jest grubo ponad 100PLN Sklep i to chyba jeden z tanszych Sklep chyba troszke dro¿szy Sklep najdro¿szy |
pitbull Klubowy Weteran Fiat scudo LUBLIN | 2005-12-04 11:40:21 Ja równie¿ kilka dni temu zauwarzy³em wyciek p³ynu z ch³odnicy zacze³o go ubywaæ Kupi³em uszczelniacz do ch³odnic i pomog³o |