Pony 1,5 gaz, rura doprowadzajaca cieple powietrze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc,

ostatnio gdzies czytalem, ze w przypadku zasilania gaznikowego i gazu, wskazane jest zdjecie tej falowanej metalowej rurki ktora doprowadza cieple powietrze do dolotu??

Co Wy na to, macie to u siebie zdjete??

Aha, i jeszcze czy zmiwenialscie cos w dolocie do filtra powietrza, chodzi mi o ta plastikowa rurke, ktora idzie do blotnika??

Pozdrawiam

Maciek

O tym żeby zdejmować rure doprowadzającą ciepłe powietrze do silnika to nie słyszałem,natomiast tą z błotnikia jak najbardzej trzeba tak ukierunkować żeby powietrze nie zgasiło ci silnika, najlepiej odwrócić ją w stronę kabiny

Słyszałam o tym, że w lato przydałoby się zdjąć bo "gaz lubi chłodne, świeże powietrze" . W zimę lepiej założyć, bo silnik będzie dłuuuugo się nagrzewał ::

[ wiadomość edytowana przez: patii dnia 2005-12-03 09:16:22 ]

witam
mam Pony gaźnik na gazie i nie mam tej rury wcale , czy to latem czy zimą.I nie mam zamiaru jej montować, bo odpala mi ładnie na gazie nawet w zimie (tylko że po takim odpalaniu na mrozie parownik szybko do remontu idzie , z nagrzewaniem silnika też nie mam problemów , więc po co zmieniac coś co działa?Jeżeli u Ciebie dobrze jest z tą rurką , to nic nie zmieniaj!Powietrze ma wielki wplyw na jazdę na gazie, wiec myslę ,że po wyjęciu tej rurki pewnie byś musiał udać się do "gazownika" na ponowne ustawienie.A ta druga rura powinna być oczywiscie wygięta do tyłu aby powietrze nie gasiło Ci silnika (jeżeli masz źle ustawioną tą rurę to przy jeździe szybkiej,zwłaszcza jak wrzucisz na luz- samochód Ci zgaśnie)Pozdrawiam