MotoNews.pl

Czy da sie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ktory z tych tlumik po malych przerobkach da sie zamontowac w moim essim?

klik 1

klik 2

czy tylko dedykowany?

oba sie da

Cytat:
2005-11-29 19:13:38, borys pisze:
oba sie da

duzo z tym roboty? trzeba dospawac jakies rurki? jaka powinna byc min dlugosc?

ten pierwszy moze jednak troche tą koncowke ma za długą i bedzie jeszcze wystawala daleko za zderzak.. co brzydko wyglada....
a dospawac wystarczy rurke łączącą ze starego tłumika i bedzie dobrze:]

Ja kupiłem swojego z ulterem i bez środkowego ale jak dla mnie jest za cicho

Cytat:
2005-11-29 19:48:32, AgentCzor pisze:
Ja kupiłem swojego z ulterem i bez środkowego ale jak dla mnie jest za cicho

a masz katalizator?? jak tak to go sie zaraz pozbądz!!

najlepiej to wjedz na kanal i zmierz jak bedzie dlugosc pasowala i bedziesz widzial ile roboty. ogolnie taka przerobka to nie jest dluga

puszka ma ok 430mm a koncowka zeby nie za duzo wystawala to powinna mec ok250mm. tylko czy jak dospawam uniwersalny to koncowka bedzie prosto wychodzic i czy bedzie mniej wiecej na srodku wyciecia w zderzaku?

w ogole ja z wytrzymaloscia tych tlumikow

tego to ci juz nie powiem ale wszystko da sie zrobic -przecwiczylem to w kombicy. Co do wytrzymalosci to tez niewiele ci powiem ale po 2 latach jeszcze byl dobry

Cytat:
2005-11-29 23:06:33, borys pisze:
tego to ci juz nie powiem ale wszystko da sie zrobic -przecwiczylem to w kombicy. Co do wytrzymalosci to tez niewiele ci powiem ale po 2 latach jeszcze byl dobry

jakiej firmy??? tez KM?

[ wiadomość edytowana przez: raden dnia 2005-11-29 23:18:32 ]

jak o tlumiku kat-expo slyszal ktos cos?

np.

klik

Cytat:
2005-11-29 19:50:22, pytlar pisze:
a masz katalizator?? jak tak to go sie zaraz pozbądz!!

Mam jakąśstrumienice, rurka zamiast środka i końcowy ulter... I to wina tłumika pewnie... Najlepszy jaki miałem to był WM 09RF ale sie go pozbylem z autem... Tam nawet przy katalizatorze i srodkowym było głośniej i basowo a tu ryk jak pilarka spalinowa...

Cytat:
2005-11-29 23:56:28, raden pisze:
jak o tlumiku kat-expo slyszal ktos cos? np. klik

to to samo gawno co te KM!! troche waty szklanej(którą i tak zaraz wydmucha) w pusce i ladna koncowka dospawana...

da rade nawet oba tylko kwestia kasy

Cytat:
2005-11-30 21:47:42, L_BUBU pisze:
da rade nawet oba tylko kwestia kasy

to znaczy kwestia kasy/ monataz jest taki drogi?

znalazlem uzywke Supersprint (dobra firma) ale on ma wymiary puszka 42 i koncowka 24 z tego co zmierzylem to jest idealny wymiar tylko:
1. w oryginalnym tlumiku wlot jest z boku a ten supersprint ma na srodku
2. oryginalny puszka tlumika ma ksztalt trojkatny to znaczy zeby ladnie lezal pod podluznica a ten supersprint jest elipsa o wymiarach 22cm na 13cm. zeby nie bylza nisko

czy da sie zamontowac zeby nie wisial i koncowka byla ladnie dopasowana do wyciecia w zdezaku

supersprint

a moze speeder nowka z mniejszymi wymiarami tzn koncowka dl 19cm i puszka 42

jak z ich wytrzymaloscia?