Duże spalanie w UNO!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam UNO 899 2000r. Od pewnego czasu borykam się z dużym spalaniem po mieście. Zużycie gazu dochodzi do 10,5l/100km Ostatnio miałem okazje pojachać troszkę po trasie i o dziwo na trasie przy prędkości 100km/h spalanie wyszło 6,5l/100km, czyli tyle ile zawsze na trasie przy takiej prędkości. Zanim zaczoł się ten problem wymienili mi gazowniki membrane bo strasznie śmierdziało gazem i spalanie było też w okolicach 10l/100km. Po wymianie membrany w reduktorze to spalanie po mieście oscylowało w granicach 7,5-8,5l/100km, czyli wróciło do swojej normy. Ale nie trwało to długo. Przejechałem jakieś 1000km i nagle zaczoł pić po mieście jak cholera Powymieniałem świece, przewody, filtry, sonde, byłem na kilku regulacjach i nic nie pomogło.Już brakuje mi pomysłów co robić dalej?Instalacja to: reduktor-Lovtec, komputer-Bingo.

Witam.
Czy moze masz problemy z mocą silnika?

Wydaje mnie się że tak.Jak ostatnio jechałem po trasie to jakby był troche słabszy a zwłaszcza jak było jakieś wzniesienie czy górka. Dzisiaj jechałem sobie normalnie i w pewnej chwili myślałem że gaz się skończył bo strasznie zrobił się śłaby. Ale trwało to jakięś kilka sekund. Już wcześniej jak sięgne pamięciom to zdarzały się takie czasowe przymulenia ale dzisiaj to przymulenie było naprawde duże

Witam.
Pojedx na sprawdzenie spalin na analizatorze spalin. i podaj mi wyniki z analizy. to bedę ci mogł w zawężonym zakresie wskazać gdzie jest problem.

Jak ostatnio byłem na regulacji to podłączał gazownik analizator spalin i ustawiał te wszystkie parametry. Powiedział że jast wszystko w porządku, że ustawił go optymalnie. Dzisiaj objawy się nasiliły. Silnik był rozgrzany a on mi nagle zdechł i zgasł. Nie mogłem go zapalić na gazie. Dopiero po przejechaniu sie może 1km na benie przełączyłem na gaz i już wszystko wróciło do tzw:normy. Pisze do tzw normy bo znowu był troche zmulony