Czujnik poziomu cieczy chlodzacej: blad - omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie po raz pierwszy, jestem od niedawna posiadaczem omegi i mam maluski problem z czujnikiem poziomu plynu, mianowicie komp zglasza ze za niski poziom choc poziom jest w pozadku, wiec pytanie czy ktos w omedze b rozbieral (naprawial) taki czujnik? gdzie on sie znajduje , wszystko co znalazlem tutaj tyczy omegi a (a ona ma chyba czujnik w korku) Podejzewam ze ten czujnik sie zawiesza ale po poprzednim aucie jak widze slowo CHECK palace sie na desce od razu cisnienie skacze mi o 100. Z gory bardzo dziekuje i jeszcze raz witam wszystkich

...wcisnij hamulec przed odpaleniem to ci CHECK zgasnie

Pozdro @ll

Hmm ok ok ale mnie sie to zapala podczas zapalania kilkakrotnie podczas jazdy, i tu caly problem

Hmmm...to juz musi ci ktos pomoc ze starszych i madrzejszych klubowiczow, panowie co proponujecie????

Pozdro @ll

padł czujnik,to jest nierozbieralne i występuje tylko ze zbiorniczkiem wyrównawczym !!!

1-kupić nowy (inny)zbiorniczek,w ASO ok.160zł
2-wyjąć wtyczke (pod spodem zbiorniczka) i wetknąć kawałek drutu w dziurki we wtyczce
celem zamknięcia obiegu prądu.Przestanie się palić komunikat i CHECK

pozdrawiam Marek

gdzieś to już czytałem

opel24.com?

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-31 22:39:20 ]

w be jest inny

Facet_ jesli masz "BE" to plywak jest zintegrowany ze zbiorniczkiem i kabelki sa od spodu. Poruszaj plywakiem bo moze sie blokuje. Czasami ludzie jezdza na wodzie i osadza sie kamien na slupku. Oczywiscie zrob to delikatnie bo jak zlamiesz to lipa.

Dzieki serdeczne, w Aaaa niestety jest inny bo w korku, sprobuje rozruszac jak nie pomoze poszukam uzywki, jeszcze raz dzieki pozdrawiam

allegro-60zł.

Witam, dzieki serdeczne za link, tylko sie tak zastanawiam czy jest sens kupowac uzywka , napieprze sie przy wymianie i moze byc to samo a nowy kosztuje 150 zl, jescze raz dzieki pozdrawiam

Miałem to samo w mojej omie B, ruszałem pływak i chodził leciutko a mimo to komp non stop informował że ma za mało płynu. Odłączyłem czyjnik spod zbiorniczka i zrobiłem we wtyczce mostek kabelkiem. W końcu poziom płynu nie spada z dnia na dzień, czasami się zagląda pod machę więc można to spokojnie kontrolować bez kompa.