MotoNews.pl

DREAM XXI full group - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamontowaną instalacje Dream XXI full grupa.w instalacji tej jest zamontowana listwa wtryskowa taka sama jak przy sekwencyjnej instalacji DREAM`a XXI. ze stron internetowych wyczytałem że jest to czujnik temperatury gazu który przesyła sygnały do komputera w celu ustalenia prawidłowej dawki gazu.mam więc takie pytanie: czy kostka od tej listwy może być niepodpięta?jak komputer gazowy w mojej instalacji pobiera dane o temperaturze gazu skoro ma niepodłączony czujnik?czy to może być przyczyną tego że samochód momentami zachowuje sie tak jakby się zalewał?

dziekuje za wszelką pomoc w rozwiązaniu problemu

Dziwne że nikt ci nie odpowiedział.
Nie wiem dokładnie jak jest zbudowany full group ale może chodzić bez tej wtyczki bo np w korekcjach dawki gazu w zależności od temperatury listew masz pewnie ustawione wsyzstkie pola na 0 czyli niewazne jaka temperatura gazu to dawki masz takie same.
Samochód może czasami pracować dobrze a czasamie nie.

ALe wiadomo czemu tak ci zrobili.
Bo gaziarze zakładają gaz na szybkośc i na masę.
Czy wiesz ile czasu zajęło by im dostrajanie dawek gazu w zależności od temperatury na listwach?
Tyle że im się to nie opłaca bo już czeka kolejny "frajer aby mu wcisnąć trefnie założoną instalację".

Śmierć nieuczciwym gazownikom !!!!

[ wiadomość edytowana przez: KILOMAX dnia 2006-07-04 21:02:43 ]

też mam deram XXI i mam cały czas z nim problem. falujące obroty na luzie, listwy wtryskowe puszczają gaz u góry przy cewkach, ostatnio robili reduktor bo powrót gazu puszczał i zalewał mi autko i zapalałem na trzy razy a co się z tym wiązało to wymiana pompy paliwa bo wkońcu padła. mam już dość tego dreama . powodzenia.