Hamowanie CC olaboga koszmar, pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z CC. cholera strasznie nierowno mi biora hamulce, i nie moge dojsc dlaczego. na badaniach na rolkach wyszlo pieknie 50/50 przod i tyl to samo. na drodze jadac czasem biora dobrze czasem nierowno i chyba niezaleznie od predkosci. jak sie w miare lekko chamuje to jeszcze jest spox. jesli hamuje na 80-90procent to blokuje jedno lub 2kola i stawia auto bokiem. jak sie hamuje na maxa do dechy to biora rowno i blokuje kolka rowno.

jak sadzicie co to moze byc

bo ja juz nie moge z tym dziadostwem, a dzis jechala nim moja panna i niewiele braklo a wyladowala by pod ciezarowka

[ wiadomość edytowana przez: USA1 dnia 2005-12-15 16:26:39 ]

ja mowisz że na rolkach pokazało 50/50 to bardzo żle,
przód powieniem mieć 60 -70,
i dla tego cie znosi podczas chamowania,

czy masz mocno natezony reczny,
jak tak to popuśc go a najlepiej odłacz go i zobaczy czy sie poprawiło,

Jeżeli masz obnizony zawias, to sprawa jasna. Korektor sił hamowania ci się wygłupia. Często po obniżeniu zawieszenia cc zaczyna wariować.

Z tym "50/50 mialem na mysli lewo/prawo wiec sorki za niedokladnosc wypowiedzi.

Natomiast jest to cc z roku 95 i jest obnizony jak najbardziej. wyczytalem ze obnizanie CC VAN nie jest najlepszym rozwiazaniem gdyz wariuja korektory hamowania,(i tu masz racje), ALE JA NIE MAM VAN'A!! tylko czy w cienkim z 95roku sa takie korektory???

dziewi mnie tez jeszcze jedo: raz sciaga w prawo, raz w lewo, czasem hamuje dobrze :/// dlaczego?? jesli korektory oszukuja przez obnizona zawieche to nie bedzie tak ze sciaga tylko w jedna strone, albo ze hamuje tylko tyl a przod nie??

[ wiadomość edytowana przez: USA1 dnia 2005-12-16 12:03:45 ]

Cytat:
2005-12-15 17:02:58, Jesion128 pisze:
Jeżeli masz obnizony zawias, to sprawa jasna. Korektor sił hamowania ci się wygłupia. Często po obniżeniu zawieszenia cc zaczyna wariować.

owszem jezeli mial by vanne

Za mocno lapie Ci tyl i auto sie sklada tak jakbys podcial recznym. Gdyby hamulce braly nierowno to 1) wyszloby to na badaniu na rolkach 2) auto by skrecalo (znosilo) w jedna strone ale nie obracalo 3) przy hamowaniu skrecalby zawsze w jedna strone