| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-JACO- LPG User Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-03-08 12:03:54 a jaka to instalka????
Mieszalnikowa, wtrysk sekwencyjny???? |
maciekk1977 Skoda Favorit 135L białystok | 2005-03-08 17:43:38 a wiecej danych o samochodzie? |
paulox darłowo | 2005-03-09 10:59:53
Sprawdz czy dolot powietrza nie został zaklejony gdzieś. Czasami gazownicy tak robia gdy zły mikser dobrali i na gazie jako tako chodzi (chociaż nie rozwija zbyt duzo mocy przy wyższych obrotach bo na skutek zaklejonego dolotu powietrza nie jest mozliwe pełne napełnienie cylindrów) a na benzynie mogą byc cyrki i duzo palic benzyny moze tez. Jak znajdziesz zaklejony dolot to lepiej zmienic mikser. |
koostek opel omega a głogów | 2005-03-10 11:02:14 witam ja tez malem taki problem ze swoja omesia takie same objawy. nie mialem pojecia co to jest moze silniczek krokowy - okazal sie dobry , fachmani regolowali obroty zwiekszali , zmniejszali kombinowali i nic jak lipa to lipa.myslalem ze to moga byc przewody paliwowe - wymienilem lipa zadnej poprawy., wymienilem filtr paliwa i o dziwo problem znikl.moze masz to samo co ja . pozdrawiam impowodzenia |
encore7 Warszawa | 2005-03-10 21:22:00 Sprawa i prosta i skomplikowana.
Rano żle odpala z dwóch powodów 1: Gasisz samochód na gazie i w komputerze benzynowym mogą zapisać się ostatnie przed zgaśnieceim silnika parametry napięcia z sondy lambda. Rano odpalasz na benzynie i jest kłopot , komputer benzynowy stara sięwyregulować mieszankę bo widzi na dzień dobry jakieśdziwne napięcie na sondzie. 2: gasisz samochód na gazie przez noc w kolektorze zbiera sięresztka gazu , a rano miesza się benzyna z pozostałościami gazu i też kłopoty masz. |
krzysiek77 BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-03-24 12:07:53
|
![]() M-R-A Trzcianka | 2005-12-03 17:21:15 Jestem posiadaczem daewoo espero rocznik 1997, pojemnosc 1,5 l.W roku 2002 zamontowałem gaz. Mam identyczny problem z odpaleniem auta na benzynie gdy silnik jest zimny(problem nasila się zimą) Jedynym sposobem na odpalenie samochodu, jest użycie opcji odpalania awaryjnego na gazie. Samochod przeszedł szereg badań m. in. wymiana pompy paliwa, wymiana przewodow zasilania, wymiana swiec, badanie komputera. Bak jest zatankowany w 3/4 pojemnsci paliwem wysokiej jakosci. Jedyną zauważoną przezemnie rzeczą jest głosna praca pompy paliwa(zasysanie)gdy samochod ma odpalic lub też brak pracy pompy(brak charakterystycznego zasysania) gdy auto nie odpali. Mechanicy są bezradni, ja także. Usterka jest bardzo uciążliwa, a w dodatku posiadam auto ktorego nie mogę sprzedac. Proszę o pomoc |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2005-12-03 21:26:48 Witam.
Na problem pozostalości gazu w kolektorze jest specjalny elektrozawór na przewodzie do mixera STOP PETROL. Sprzedaje go Landi-Renzo. Jeśli chodzi o przeprogramowanie kompa samochodowego podczs jazdy na gazie to prwdopodobnie jest źle ustawiony komp. gazowy . Lub daj opcję emulacji sondy lambda MASA. |