Mercedes 190 E 1.8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam merca 190e silnik 1,8 na mechanicznym wtrysku---jaka instalacja gazowa powinna byc założona??

Czołem
Pewnie II gen da rade. Ale słyszałem że są pewne problemy z tymi silnikami. Nic dokładnego nie powiem. Tylko tyle że kiedyś byłem na przeglądzie instalacji i koleś akurat montował do takiego auta gaz II gen - to go zagadałem. Powiedział że to co napisałem na początku.
Najlepiej poradzić się killu gazowników. Przede wszystkim trzeba znaleźć dobrego gaziarza, a potem sie martwić jaką instalke załadować.
pozdrawiam

DZieki. dowiadywalem sie ze optymalnie jest założyc instalacje 3 generecji IGS ale cena ok 4000zł
Pozdrawiam SMOK

SMOKU ZAGLĄDNIJ NA RUCZAJ.MECHANIK KTÓRY TAM MONTUJE JEŻDZI MERCEM WIĘC BĘDZIESZ MIAŁ INFO Z PIERWSZEJ RĘKI.

Wieć z mercem to jest taka sprawa że ma długi kolektor ssący i co za tym idzie to lubi sobie czasem strzelić. Robi sie do tego przeróbke chyba przy emulatorze, że nawet na 2 generacji bedzie chodził ok. Mój znajomy ma takie coś.

Witam.

Jeżdże zagazowany od 6 miesięcy.
Mam zwykłą instalację II ganeracji z dodatkowym komputerem. Chodzi z jednym zastrzeżeniem, czasami zaraz po przełączeniu potrafi zgasnąć. Ale jest na to rada. Jak przełączam to odczekuję kilka chwil aż ustabilizuje się praca na gazie i wszystko jest OK.
Na pierwszym przeglądzie nic nie regulował.
Instalacja BRC i dadam jeszcze że nigdy mi nie strzelił.
Zwiększyło się za to zużycie oleju.

Mam Mercedesa 190 E 1.8 LPG mam II generacji BRC Blitz.
Jak do tej pory jest oki. Spalanie w cyklu mieszanym to ok 11.5l