Wygłuszenie Accent"a 2000r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czym proponujecie mi wygłuszyć moje autko. Jakie firmy polecacie. Takie maty które sie nie beda kruszyć po drugiej zimie. I jeszcze jedno pytanie co lepiej wygluszyc maske czy przegrode zeby zmniejszyc hałas silnika? Z góry dzieki za pomoc.

Cytat:
2005-10-24 09:59:06, wojtas88 pisze:
Czym proponujecie mi wygłuszyć moje autko. Jakie firmy polecacie. Takie maty które sie nie beda kruszyć po drugiej zimie. I jeszcze jedno pytanie co lepiej wygluszyc maske czy przegrode zeby zmniejszyc hałas silnika? Z góry dzieki za pomoc.

Na maskę w sprzedaży są cienkie maty, a na przegrodę grubsze. Ijedna i druga jest pokryta warstwą aluminium. Najlepszy efekt uzyskasz wygłuszając maskę i przegrodę.

no niestety w acc wygluszenie jest bardzo slabe czy wogole ono jest ? tez sie zastanawailem co z tym zrobic

Zajmuje sie na codzien car audio w samochodach. Jak wiesz sa specjalne maty wygluszajace sa twarde ale termoksztaltne i jak masz jakie kolwiek pojecie i wiesz jak je ukladac to poradzisz sobie a na pewno wytrzyma to dlugie lata jesli zrobisz to pozadnie! Jesli chodzi o maske sa specjalne firmy ktore produkuja gotowe maty wygluszajace pod maske i tam trzebaby sie spytac. Pozdrawiam.

Dzieki tylko jeszcze jedno pytanko. Jakie firmy polecacie??

Może APP. Jeśli chodzi o Car-Audio to jakością nie powala, ale cena jest przystępna i do wygłuszenia maski czy czegoś w tym stylu spokojnie wystarczy.

kupilem wlasnie kilka sztuk tej maty app, zeby wciszyc polke, zrobie i zdam relacje czy warte to cos czy nic
pozdr

Mam zamontowane maty w drzwiach i efekt jest pozytywny. Po pierwsze usztywniły, tak że nie dragą, po drugie, bas nabrał głębi.

Cytat:
2005-12-04 02:19:51, PJB pisze:
Mam zamontowane maty w drzwiach i efekt jest pozytywny. Po pierwsze usztywniły, tak że nie dragą, po drugie, bas nabrał głębi.

No tak, ale zalożycielowi wątku nie chodzilo o car-audio, a raczej o zmniejszenie chalasu silnika i zapewne układu jezdnego. Spotkałem się z takim materialem, ale jest cholernie drogi, nazywa się to microguma, sprzedawana jest na metry i różnej grubości. Metr kwadratowy kosztuje okolo 150zl (grubość około 4-6mm). i to się nadaje do wygłuszenia kabiny, natomiast do komory silnika jest wersja z powłoką aluminiową i cena wtedy rośnie o 70-80%.
Material jest elastyczny, łatwo układa się do kształtu nadwozia i daje świetne efekty. Można to kleić na zwykly butapren. Ten materiał daje bardzo dobry efekt, ale wysokim kosztem.

A to przepraszam