Czarne pudełko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w e-36 91r, 325.
po zdemontowaniu schowka nad dogami pasażera, widze ze jest jakies pudełko: czarne, plastikowe, wielkosci 1/2 kasety video, z wiązką przewodów, od góry jest napis BOSCH, sa tez jakies malutkie przesówki do jakis ustawień. co to może być????? z góry dzieki.

naprawde nikt nie wie co to takiego??????????nikt tego nie ma u siebie????????

[ wiadomość edytowana przez: motokoles dnia 2005-12-06 19:33:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: motokoles dnia 2005-12-06 19:35:14 ]

Spróbuj to znaleźć tutaj.
Może jak podasz linka albo zdjęcie /rysunek/ to ktoś ci prędzej odpowie. Ja raczej nie, bo mam E30 m20b20, a w schowku mam tylko to co sam tam włożę
A może spróbuj znaleźć w instrukcji obsługi/książce napraw (jak nie masz to se ściągnij, tego po sieci trochę krąży - o kopiach domochych oczywiście mówię, bo piractwa nie pochwalamy oczywiście )
Pozdr

może "czarna skrzynka"

To czarne pudełko za schowkiem to "komputer" sterujący prostrzymi funkcjami takimi jak centralny zamek, sterowanie elektryką szyb, oświetlenie wnętrza, alarm (jeśli jest fabryczny) itp. Jak byś własnie nie miał alarmu a chciał byś go założyć to właśnie podpina się go w tą czarną skrzynke.

jest nawet napisane "alarm......." poprowadzone jest tam kilka par przewodów.
po za tym zamierzam zainstalowac alarm FORTECA i nie wiem czy mógłbym podpiąc sie do tej skrzyneczki.
bo mam dwie opcje:
1. dac sobie spokuj z tą skrzynka i po-podłączac wszystko na nowo.
2. kombinowac z podpęciem sie do niej i popróbowac co i jak.

chciałbym uzyskac poradę od osoby która sama podłączyła alarm + centralne zamki, gdzie trzeba się wpiąć "Konkretnie" z przewodami do zamykania i otwierania zamków.

[ wiadomość edytowana przez: motokoles dnia 2005-12-09 08:44:32 ]