| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Perzan ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-12-08 13:27:49 Historii ciąg dalszy...
Ostatnio byłem zmuszony docisnąć do odcięcia na zimnym parowniku ( chwila po przełączeniu na gaz przy 15stC parownika). Po tej akcji i nagrzaniu silnika wolne spadły do 500, a czasem wręcz silnik gasnął. Powrót do domu, podpięcie do kompa i nagle okazuje się, że można wyregulować mieszankę na wolnych ! Ostatnie tankowanie pokazało też, że wróciła do normy ze spalaniem
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to jakiś śmieć... Pozdro. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-12-08 13:36:05 Albo jakoś nie dokładnie zaczepiona membrana na dźwigni i dlatego nie reagowała na kręcenie śrubą, a teraz po przegazowaniu np. membrana się odgięła bardzo mocno i zapadka wskoczyła . |
Perzan ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-12-08 13:57:45 Czy ja wiem... po regeneracji jakiś czas był spokój i ze spalaniem i z wolnymi. W tym parowniku do regulacji wolnych jest osobna śrubka w kanale, który obchodzi membramę 2-go stopnia. Bierze gaz prosto z 1-go stopnia i wrzuca go od razu do przewodu na wylocie. Regulacja napięcia membramy głównie zmienia mi punkt pracy na wysokich obrotach, a tylko w niewielkim stopniu wolne obroty.
Cholera go wie. Grunt że zatrybiło jak należy
Pozdro. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-12-08 21:14:00 Taaak jest!
Wężykiem, wężykiem ![]() |