Wewnętrzna osłona lusterka-jak ją zdjąć

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ chciałem tam wrzucić tweetery tak jak ma to zrobione kolega Bartek chciałem sie dowiedziec czy ktos moze już ściągał ten plasticzek.

Ja juz go kiedyś próbowałem zdemontować na zdjętym boczku ale on sie tam chyba na jakimś kołku trzyma

Jęsli ktoś to zdjął to prosze o info

Zdejmowal owszem.

Trzyma sie to na 3 plastikowych kolkach. Trzeba ciagnac zdecydowanie, ale tak, zeby nie pourywac kolkow.

Mnie sie to nie udalo

w sumie dobre pytanie ja nie wsadzam glosniczkow ale jutro bede to cos zdejmowal..wiec..nie trzeba nic demontowac ? boczka jakiejs uszczelki? nie wiem ..po prostu sciagnac? ktos ma jakas recepte jak to zrobic bezbolesnie?

Trzeba zdjac boczek.

A potem sie modlic zeby sie nie polamalo

heh czyli pod sklepem raczej lusterka nie wymienie

dajcie spokoj odpowiedni srubokret i zdejmowanie tego nie sprawia ZADNYCH problemow w pare sekund nawet dla takiego beztalencia jak ja...

dobra..jestem juz po zabiegu nie zdjalem boczka bo mi sie nie chcialo..ale utrudnilo to odrobine zadanie

co do meritum watku sa trzy bolce trzymajace ten trojkat..sa to jakby grzybki ktore sa podzielone na 4 cwiartki..jedyny sposob wg mnie zeby to zdjac nie niszczac to wsunac stubokret wlasnie w miejsce gdzie bolec jest rozciety na kawalki..inaczej nawet jesli sam bolec sie nie ulamie to jest spora szansa ze wyrwie sie razem z kawalkiem trojkata..bo plastik tam jest miekki..powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-12-06 22:02:58 ]

Znalazłem to co chciałem-czyli foto tej obudowy po zdjęciu-
Dla zainteresowanych w poradach->naprawa lusterka-> jest
właśnie to foto

Pozdrawiam