| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2004-11-20 00:20:13 Witam w moim Kucyku mam ciekawy efekt otóz obydwa przednie fotele sie bujaja tak jakby nie byly przykrecone na sróby z tylu ale sprawdzalem wszystko jest dokrecone.
moze juz ktos przerabial ten problem pozdrawiam CzEkCzEk |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2004-11-20 14:22:47 Witka! Ja też tak miałem w swoim Scoupe!Powkładałem kulki i wszysto gra !Nic sie nie buja!!! |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-21 10:29:54 U mnie tez bylo to samo,przyznaje ze bylo to irytujace, tak jak kolega powbijalem nowe kulki i po klopocie.Powodzenia. |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2004-11-21 10:58:35 ok a co jak tych kulek nie znajde da sie tam cos innego wlozyc? bede musial to zobaczyc bo denerwuje mnie to troche.
THX za pomoc |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-11-21 11:05:15 wystarczą kulki z wianków rowerowych. u mnie też buja i raz probowałem je tam powkładać z powrotem. ale szlag mnnie trafił. robota przypominała mi trochę próbę wciśnięcia pasty do zębów do tubki |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-21 11:14:11 Bo to trzeba Zabel sposobem haha |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-11-21 11:22:12 jakoś mnie nie natchnęło i teraz nie dość, że buja to się jeszcze nie przesuwa do końca |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-11-21 11:27:45 Ja wykrecilem fotel,wypadly mi w tedy te 'sprezyny w ksztaucie tulejki' wlozylem 4 kuleczki z kazdej str po jednej ,nastepnie za pomoca mlotka i kawalka preta wbilem te okragle sprezyny.Czyli jak zwykle nic na sile |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2004-11-23 19:56:48
Nic na sile wszystko mlotkiem P.S. wiecie jak fachowo sie nazywa pospolity mlotek?? IMPULSOWNIK KINEMATYCZNY [ wiadomość edytowana przez: dawciol dnia 2004-11-23 20:00:30 ] |
tomek79 HF MEMBER Lantra Warszawa/Sieradz | 2004-11-30 07:57:12 Cześć. Ja w sonacie mam taki sam problem. Czy u mnie mechanizm jest taki sam i wystarczy tylko kulki młotkiem powbijać? A co do młotka to jest jescze: KINETYCZNO PULSACYJNY AUTOPOTENGATOR MOCY Z NAPROWADZACZEM CIĄGOWYM O NAPĘDZIE RĘCZNYM |
Aliszer HF MEMBER Polonez Kombi 1.6 MPi Pruszków | 2006-04-09 22:21:03 Witam !
Topic co prawda dotyczy Pony, ale objawy w Accencie mam podobne. Od pewnego czasu siedzisko fotela kierowcy ( czyli moje ) zaczęło przejawiać niepokojące objawy, mianowicie pojawił się straszny luz i przy ładowaniu swoich szanownych "czterech literek" do auta mam wrażenie jakby to siedzisko miało zaraz odpaść.
Sytuację ratuje trochę obniżenie wysokości siedziska na minimum, bo wtedy jest trochę stabilniejsze, ale tak akurat jeździć nie lubię. W weekend przy okazji sprzątania w aucie, zajrzałem pod fotel i zauważyłem takie dwie śruby zamontowane na kiegoś rodzaju obrotowych wysięgnikach (?), które na mój rozum powinny te siedzisko do konstrukcji fotela mocować. Niestety w tych miejscach plastikowej "misy" siedziska w której powinny być jakieś otwory pod te śruby... or something; są owszem otwory ale jakoś dziwnie duże i o nieregularnych kształtach jakby zostały z nich te śruby "z mięsem" wyrwane. Do czego są te śruby do jasnej cholery ?! I gdzie się je mocuje ?! Jazda z takim fotelem mnie wku*wia niesamowicie i tak tego nie zostawię, ale zanim rozbiorę fotel ( i pozbawię się auta na kilka dni ) chcę się spytać czy ktoś z Was miał podobny problem w Accencie albo innym Hultaju, albo wie w czym problem ???
Będe wdzięczny za wszelkie rady Pozdro Aliszer P.S. Drodzy użytkownicy Accentów I czy u Was też pasy bezpieczeństwa po odpięciu nie chowają się same do słupków tylko trzeba im pomagac ręcznie ? Czy też ZNOWU COŚ SIĘ ZEPSUŁO ?! [ wiadomość edytowana przez: Aliszer dnia 2006-04-09 22:23:10 ] |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-04-09 22:59:01 "Drodzy użytkownicy Accentów I czy u Was też pasy bezpieczeństwa po odpięciu nie chowają się same do słupków tylko trzeba im pomagac ręcznie ? Czy też ZNOWU COŚ SIĘ ZEPSUŁO ?!" - chowaja sie same tylko 1 tylny ma problemy. |
pall_mall HF MEMBER Hyundai Pony kalisz | 2006-04-10 00:43:30 Mi skorodowaly te metalowe "wzgorza" w podlodze, do ktorych sa przymocowane srubami plozy foteli... Nie wiem co zrobic... teraz mam fotel bujany |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2006-07-12 01:41:54 macie moze zdjecie jak i gdzie te kulki umiescic? |