Lampki RS do MK5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na allegro przyuważyłem lampki od RSa z postojówkami.
Czy będą pasowały bez przeróbek do MK5?

[ wiadomość edytowana przez: Praethorians dnia 2005-12-08 10:36:44 ]

a czemu maja nie pasować????????????????

Koledze zapewne chodzi o to czy pasuje (zanim kupi):
1. Mocowanie w pasie przednim i błotniku
2. Wymiary
3. Kostka elektr.?

Pasuja po za kostka.Sa nizsze od zwyklych wiec bedziesz mial mala szpare pomiedzy lampa a zderzakiem .

Mocowaniami się nie przejmuj, przekładka będzie prosta. Wszystko przypasuje elegancko. Co do elektryki, to nie pamiętam jak jest normalnie. Mogę porównać, ale zapewne ktos zaraz napisze. Napewno kostka inna.

Aha, i są trochę niższe.

Natomiast na Twoim mijescu bym się w to nie ładował. Ładne, owszem, lepiej wygląda, ale jak będziesz kiedyś potrzebował dokupić lampę to poczujesz ten ból... ja już 2 razy miałem rozwaloną prawą lampę, i wtedy człowiem zaczyna żałować że ma taką wresję. Po pierwsze ciężko znaleźć, po drugie 3 x droższe...

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-12-08 11:06:17 ]

dzięki koledzy.
wiem teraz na czym stoje więc trzeba się zastanowić.
co do dokupienia lampek to hmm...
najważniejsze żeby podeszło, niższe mówicie....
kstka to napewno inna do w moim MK5 długie i krótkie są na jednej żarówce no i postojówki w kloszu, więc jest co przerabiać.
Napewno prezentują się lepiej chociaż Morette podwójne były by raźniejsze ale cena dobija
Tu link do lampki na allegro

zderzaczek od RS zakładam w sobote ale na razie do zwykłych lampek..... RS-owe będą niebawem..... chłopaki ile wynosi ta różnica wysokości lamp???
Swoją drogą skąd ona sie bierze tzn co jest dłuższe w RS ??? zderzak wyżej zachodzi czy maska głębiej opada w co raczej wątpie ....???

Cytat:
2005-12-08 11:59:25, Remarq pisze:
zderzaczek od RS zakładam w sobote ale na razie do zwykłych lampek..... RS-owe będą niebawem..... chłopaki ile wynosi ta różnica wysokości lamp??? Swoją drogą skąd ona sie bierze tzn co jest dłuższe w RS ??? zderzak wyżej zachodzi czy maska głębiej opada w co raczej wątpie ....???

no i czy błotnik ma węższe wycięcie?

zderzak wyzej zachodzi.Zauwarz,ze ma tkie wyprofilowanie pod lampami a zwykly tego nie ma. Zeby zalozyc do zwyklych musialem nozem sciac taki cieniutki plastik ktory ma wypelnic szpare pomiedzy reflektorem a zderzakiem.

Seba widziałem to w moim RS-owym ale w zwykłym od MKV też to mam dokładnie taki sam kawałek plastiku który zachodzi na dolny kawałek reflektora i wygląda jak gumowy wężyk przecięty wpół....... i tak jakby uszczenia przesterzeń między reflektorem a zderzakiem.... i teraz nie wiem czy to przypadek czy może to różni sie wielkością w obydwu zderzaczkach..... ale rs-owego nie będe ciąć bo lampki za jakiś czas też będe miał więc szkoda by było
Dzięki za info

lampeczki od Janeczka

Cytat:
2005-12-08 12:27:46, PUNIU pisze:
lampeczki od Janeczka

tak tak .... a o ile sie nie myle to zderzaczek ten widoczny na fotce mam właśnie ja obecnie

Cytat:
2005-12-08 12:18:54, Remarq pisze:
Seba widziałem to w moim RS-owym ale w zwykłym od MKV też to mam dokładnie taki sam kawałek plastiku który zachodzi na dolny kawałek reflektora i wygląda jak gumowy wężyk przecięty wpół....... i tak jakby uszczenia przesterzeń między reflektorem a zderzakiem.... i teraz nie wiem czy to przypadek czy może to różni sie wielkością w obydwu zderzaczkach..... ale rs-owego nie będe ciąć bo lampki za jakiś czas też będe miał więc szkoda by było Dzięki za info

Tak,ale to wyprofilowanie to co innego niz ten "przeciety wezyk",bo on jest w zwyklym tez,ale w zwyklym nie ma tego wyprofilowania i dlatego to nie przeszkadza.
Tu zwykly:

A tu z RS'a :

I jeszcze jedno wazne,odnosnie zakladania lamp z RS do zwyklego :w rs'ie swieca na dlugich rowniez mijania(osobne zarowki),a w zwyklym gasna bo zarowke trafi .
Pewnie jakis przekaznik za to odpowiada,ale nie wiem.

Fajny komplet

no niezły no i za bardzo po kieszeni też by nie dał