Liswty progowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam tki pomysl. Poniewaz moje progi sa pordziewale i oblesnie to wyglada to mam taki pomysl. Wyczyszcze je. Trysne barankiem, naloze listwy progowe. Czy to powstrzyma rozwoj korozji? Bo to ze nie bedzie tak oblesnie to jest chyba oczywiste.
A moze powinienem wymienic cale progi na "nowki" i dopiero wstawic listwy??
Co sadzicie.

Czyszczenie nie wiele pomoże, chyba że na sprzedaż go wystawiasz . Jak na zewnątrz widać rudego do z reguły w środu progu jest tragedia.

Jeszcze nie sprzedaje- narazie inwestuje.
Wiec wniosek jest nastepujacy: Wymienic na ladne , czyste progi (bez grama rdzy) i nalozyc listwy.
Czyz nie tak??

'96 i juz pordzewiałe???

Cytat:
2005-12-09 09:33:14, Brzoza-junior pisze:
Jeszcze nie sprzedaje- narazie inwestuje. Wiec wniosek jest nastepujacy: Wymienic na ladne , czyste progi (bez grama rdzy) i nalozyc listwy. Czyz nie tak??

Egzakli Najlepiej jakbyś podjechał do blacharza który by wypowiedział się fachowym językiem co z tego można zrobić. Najlepiej jakby to był jakiś znajomy który nie będzie chciał walnąć cię w rogi stwierdzeniem: Panie tu nie ma czego spawać, ta skorupa na lakierze się tylko trzyma!!

Widziałem Kadeta GSI z progami nałożonymi na rudą. Jak się dotknąłem do progów to wszystko pod nimi chrupało. Zatem polecam opcję nr2.

Cytat:
2005-12-09 09:41:20, jamilko pisze:
'96 i juz pordzewiałe???

96.24.12- wiec prawie 97.
Moje progi sa cale tylko lekko rudawe sie robia od strony kierowcy. Na wiosne pozbylem sie babli na progach (szlif, zabezpieczenie szpachla i spray). Na dole jak jest mocowanie pod lewarek- to prawie nic nie ma (w tym miejscu gdzie mocuje sie lewarek, gdzie indziej jest normalnie).
Myslalem ze prawie kazduy essi cierpi na blache.
Jaki jest koszt progow? Ktos sie orientuje.

Mój jest szwabski (11.1997) i poki co rudy pojawil sie delikatnie tylko na laczeniu blach pod uszczelka, oraz na tylnej klapie, ale tylko daltego, ze rejestracja sie ruszala i zdrapala farbe do zywego.

Cytat:
2005-12-09 10:22:44, jamilko pisze:
Mój jest szwabski (11.1997) i poki co rudy pojawil sie delikatnie tylko na laczeniu blach pod uszczelka, oraz na tylnej klapie, ale tylko daltego, ze rejestracja sie ruszala i zdrapala farbe do zywego.

Moj jest tez szwabski. Auf Deutschland. Keine Bolero.

a chlapacze z przodu masz?

O ile dobrze sie orietuje to jeden próg kosztuje ok 60 zeta.Ja bym na twoim miejscu nie wymieniał skoro sytuacja nie jest taka zła.Radze porządnie wyczyścić i zakonserwować.jak chcesz zakładeać na nie listwy to możesz je nawet hammereidem potraktowac. pozdro