Kontrolka ciśnienia oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem w tym że jak auto sie troche zagrzeje to po przekręceniu kluczyka kontrolka ciśnienia oleju nie świeci...:/ co może być tego przyczyną??

a to nie normalne??

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

czujnik cisnienia oleju w mk5 to taki ustrojstwo ktore lubi mocno cieknac - wiec warto czasami go wymienic tym bardiej jak sie cos z nim dzieje

Cytat:
2005-11-27 13:22:32, PUNIU pisze:
czujnik cisnienia oleju w mk5 to taki ustrojstwo ktore lubi mocno cieknac - wiec warto czasami go wymienic tym bardiej jak sie cos z nim dzieje

no może sie psuc ale czemu tylko jak sie zagrzeje to nie świeci?? nigdy nie zdażyło mi sie na zimnym silniku....

Ma ktos jeszcze jakiś pomysł co by to mogło być????

Teraz już kontrolka ciśnienia oleju po przekręceniu kluczyka wogóle nie świeci... czy zimny czy ciepły :/ gdzie szukac przyczyny?? czujnik zepsuty?? zwarcie w instalacji?? czy może cos nietak z pompą oleju?? Możliwe by pompa siadła?? Wydaje mi się że jakby siadła to ta kontrolka cały czas by świeciła pod czas uruchomionego silnika. Hmm...Macie jakieś pomysły?? Pomóżcie.

najprościej:przy załączonej stacyjce zdejm kabelek z czujnika i do masy go
jak sie zapali kontrolka-czujnik do wymiany
jak nie to coś w kablach/złączach nie tak...
powodzenia

a chociaż jak sie zapali po zwarciu do masy to może być to faktycznie brak ciśnienia...włożyć drugi na próbe(lub zmierzyć ciśnienie,ale to trzeba ustrojstwo specjalne mieć...)
powodzenia

ale jak sie wogóle lampka nie zapala to może być tylko czyjnik lub,kabelki,żaróweczka....

Pompa to raczej mało prawdopodobne. Chyba że ktoś ją wymontował i trenował rzut w dal.

no też mi się wydaje że pompa będzie ok bo w sumie tam nie ma się co zepsuć, jutro się pobawie z tym czujnikiem. Dzięki

jeżeli wogóle kontrolka sie nie zapala to na bank czujnik albo kabelki...kontrolka powinna sie zapalić po każdym włączeniu stacyjki(bez uruchamiania silnika)więc silnik,pompa itd nie mają tu nic do rzeczy...mam nadzieje że sie nie myle i do czujnika prowadzi jeden kabel,gdy niema ciśnienia czyjnik zwiera ten kabelek ce powoduje że kontrolka sie zapali...
Jeśli okarze sie że po zdjęciu tego kabelka z czujnika i załączeniu go do masy lampka dalej sie nieświeci(oczywiście stacyjka włączona)to w pierwszej kolejności sprawdź czy do kontrolki dochodzi+12V...jeśli tak to pozostaje kabel na drodze lampka-czujnik

Dzięki. Jutro sprawdze.

Czujnik wymieniony i problem z głowy. Dzięki wszystkim, pozdrawiam