Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-05-09 09:54:24 Ja tak miałem jak zużyte już były membrany w parowniku.Spróbuj jeszcze wyregulować parownik,może pomóc.Co do szarpania na benie to pewnie standardowo wtryski dają znać jak zimniej i wilgotniej jest. |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-05-10 23:27:20 a może to tak:
jak Ci wchodzi silnik na gazie na 2 - 2,5 Kobr i wtedy przełączasz na bezynę to przez chwilę silnik pracuje jednocześnie na gazie (który nie zdążył się wypalić) i na benzynie, a to jak ktoś gdzieś pisał powoduje takie lub podobne objawy jak u Ciebie ja mam najprostrzą instalkę na świecie i jak przełącam z beny na LPG od razu to też mi zaczyna się dusić, dlatego mam "międzypozycję" w przełączniku od LPG - jak ją włącze to nie jest podawany ani gaz ani benzyna - w tym momencie przez chwilę wypalają się resztki gazu i dopiro włączam benzynę - czyli full nie automat |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2005-10-12 22:32:42 Miałem podobny objaw w Asconie C20NE tylko ze zapalała sie kontrolka na desce-ta pomarańczowa z silnikiem z kodów wymikało ze to przepływka ale nie zdążyłem do tego sie zabrać bo sie przesiadłem do Senia a Ascona poszła do ludzi.Działo sie to tak jak u Ciebie-tylko gdy zimno i wilgotno |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-10-12 23:11:13 ooooooo jeszcze, przypomniałes mi, po takim "cudzie"że na gazie wysokie obroty a zaraz po tym na benie szarpanie(zgaszenie silnika i ponowne uruchomienie likwidowało problem na troche......po tym cudzie od razu zczytałem kody błędów, wyszło 73-zbyt niskie napięcie na przepływomierzu,ztego wątku koeldzy radzili no ale kable są niby ok, czy moż ejest jakiś ukryty tam słaby punkt??............to niszczy bo przepływka jest niby dobra-w lato jest lux, jak ją przeczyścić?
jak sie wkurze to ze schematem w ręku porobie wogóle oddzielne połączenie od przepływomierza pozdrawiam |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2005-10-12 23:43:33 Miałem tak samo nawet taki sam błąd 73 noale teraz to już nie mój problem ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2005-10-31 16:53:35
Benzyną. |
kielkac | 2005-11-01 00:32:00 smaruj pedzelkiem maczanym w benzynie dolot. jak wzrosna obroty silnika, to znaczy, ze zassal benzyne, tak? ![]() |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-11-01 00:36:34 a czy nie wystarczy jakis dezodorant? w sumie to jest alkochol wiec powinien tez zaczac inaczej pracowac? |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-11-28 18:38:39 więc tak, kolega z forum OKP mówi, że niemożliwe jest, żeby same obroty sie podniosły do 5tys bez otwarcia przepustnicy, przepustnica jest sterowana mechanicznie więc przy takich "przygazówkach"napewno jest zamknięta ![]() lewego powietrza nie ma, zalałem cały alternator benzyną przy sprawdzaniu tego.hehe ale ciekawostka, dzieje sie to w okolicy czasu otwarcia sie termostatu ![]() i jeszcze czy ta czarna puszka przy prawym kielichy(jakiś pochłaniacz oparów paliwa może być winny? za zimno już jest żeby iśc bez sensu sprawdzić ten zawór gdy na 100% on nie ma związku z moimi problemami a może centralka jest do wyrzucenia, dołuje mnie to, że przez całe lato jest super, a jak jest zimno to od razu takie reakcje ![]() prosze o wskazówki ![]() pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2005-11-28 18:42:11 ] |