Ja też się pochwalę :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niektórzy sie chwalą to ja też a co

Więc tak:

- w ramach walki z rudą oraz naprawie po dawniejszej stłuczce Espero właśnie otrzymało nowy lakier. Zajebistą zielen z palety Dajewo 42U

- cała tapicerka przełożnona z anglika (pelen welur)

- wymieniona kolumna na tą z regulacją + kierownica z poduchą

- alusy oryginały od Anglika + opony Navigator 2 od BOJKOTA. (THX BOJKOT oponki są super)

- wreszcie wszystkie szyby działaja jak należy

W przyszłym tygodniu wymiana przedniego zawieszenia (poduchy McPerson, tuleje, swożnie, końcowki i być może amory)

Zostało jeszcze troche do pogrzebania, może w przyszły weekend:
(wymiana dysz spryskiwacza na 2 drożne, montaż elektrycznej anteny, naprawa niedziałającej regulacji w prawym reflektorze i takie tam detale, które będę sukcesywnie robił.

Jak pogoda się poprawi i pokarze się słoneczko to cyknę jakieś fotki.

Faktycznie troche zrobiles i jeszcze troche masz do zrobienia..

A jakie tuleje w przednim zawieszeniu bedziesz wymieniał??
bo mnie czeka naprawa przedniego zawieszenia tzn amorki i
poduchy juz sa wymienione-teram musze zrobić końcówki drążków/sworznie/ i co jeszcze zrobić ??????

z przodu sa chyba tylko jedne tuleje..wahaczy

a ile kosztują te tuleje i ilemoze kosztować ich wymiana??
czy mozna to samemu zrobic i czy to jest to samo co tzw silentblocki?

tak patrze na twoje zapedy do robienia roznych rzeczy samodzielnie..zakrec sie za ksiazka serwisowa..tobie ona sie naprawde przyda bo jest tam wszystko dokladnie wyjasnione..ja czasem przegladam tak z ciekawosci bo nie mam ambicji samodzielnych napraw powazniejszych niz wymiana zarowki ale jesli masz ochote robic sobie rozne rzeczy to bardzo by ci ona ulatwila zycie

Cytat:
2005-12-13 01:50:16, tommi3737 pisze:
a ile kosztują te tuleje i ilemoze kosztować ich wymiana?? czy mozna to samemu zrobic i czy to jest to samo co tzw silentblocki?

Tuleje są śmiesznie tanie płacilem za nie chyba po 15 czy 17 zł (oryginał GM) ale wymiana to koszmar. Sruba która przez nią przechodzi zazwyczaj nie chce nawet drgnąć samemu chyba nie ma co próbować.

Cytat:
2005-12-13 01:22:10, vitex pisze:
(wymiana dysz spryskiwacza na 2 drożne,

Napisz jakiej marki i czy z naszą pompką będą wystarczająco mocno działały.

a mnie tylko zastanawia jak przelozyles poduche?
czujniki i towszystko inne tez masz...

eeetam..przelozyl kiere zeby miec ta czteroramienna a poducha byla w zestawie jakos nie widze opcji zeby samemu zainstalowac i podpiac czujniki..to grozi eksplozja poduszki podczas jazdy np..i raczej nasz kolega nie byl az do tego stopnia nieroztropny

a ja inne pytanie mam..vitex..zmieniles fotele bo akurat miales ladniejsze z tego anglika czy twoj fotel kierowcy sie po prostu rozsypal? tak pytam luzno bo szukam kawalka tapicerki we wlasciwym kolorze co by swoj fotel naprawic

Cytat:
2005-12-13 07:18:04, piotr_ek pisze:
Napisz jakiej marki i czy z naszą pompką będą wystarczająco mocno działały.

A czemu miałyby nie działać wystarczająco mocno?

Cytat:
2005-12-13 10:42:04, YeLonkoskY pisze:
A czemu miałyby nie działać wystarczająco mocno?

Bo jest za słaba na 2x więcej otworów.

Chyba ze otwory maja mniejsze fi

Cytat:
2005-12-13 11:19:03, soop pisze:
Chyba ze otwory maja mniejsze fi

W sumie, to takie by się zdały, bo nasze leją jak butelka na śmigus-dyngus.

Ja mam podwójne dysze i bardzo dobrze działają

Cytat:
2005-12-13 11:28:26, YeLonkoskY pisze:
Ja mam podwójne dysze i bardzo dobrze działają

No to pochwal się z jakiego auta je masz...

Takie juz były

Mam tez jak to część uznała kierunki od "syrenki"

Tez mam podwójne dysze w spryskiwaczu i psikaja rewelacyjnie
Co do pakowania kasy, lakierowania samochodu i zmiana wszystkich parwie podzespolow? Stwierdzam ze autko odnawiasz i bedziesz nim jezdzil od swieta. Jezeli nie to niema sensu pakowac w niego kase

Cytat:
2005-12-13 11:51:39, piotr_ek pisze:
No to pochwal się z jakiego auta je masz...

Piotr_ek, bo nasze złomiaki od bodaj 1997roku były standardowo wyposażone w podwójne dysze spryskiwaczy. Pompka wygląda na tą samą.

Podwójne dysze były zakładane chyba w samochodach od 97 roku. Ale głowy nie położę na pieńku.