Wyje wspomaganie ukł. kier.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

Od pewnego czasu zauważyłem, że gdy silnik jest zimny, to po jego uruchomieniu podczas pierwszego skrętu kierownicą wspomaganie dosyć głośno huczy. Gdy wyprostuję koła to później jest już cichutkie. Czy to wina niskich temperatur, czy może coś zaczyna się dziać?

Pozdrawiam

Mialem podobne objawy poniewaz leje mi troche maglownica ... Po uzupełnieniu plynu do wspomagania problem zniknął... Wiec sugeruje sprawdzic poziom w zbiorniczku...

To raczej normalne. Po dluzszym ostaniu pewnie plyn zcieka i ukladu. Tak samo jak z silnikami. Jak zapalisz to jak zimny troche mocniej go slychac niz jak jest cieply i dobrze posmarowany

Cytat:
2005-12-05 09:59:41, matadorRS pisze:
To raczej normalne. Po dluzszym ostaniu pewnie plyn zcieka i ukladu. Tak samo jak z silnikami. Jak zapalisz to jak zimny troche mocniej go slychac niz jak jest cieply i dobrze posmarowany

Ale poziom warto sprawdzić, bo płyn sobie lubi uciec

Jak wyjdę z pracy to zaglądam pod maskę. Jak poziom płynu będzie OK to ignoruję sprawę. Niepokoji mnie tylko to, że kiedyś tego problemu nie było.

Gdyby jednak było poniżej poziomu, to sprawdź czy okolice skrzyni biegów nie są zachlapane olejem. W moim cieknie akurat tam, ale nie wiem czy w każdym tak jest.

U mnie też wyje, ale też i na ciepłym przy jakis ostrych kreceniach na parkingu.
Maglownica nie cieknie, poziom płynu jest ok wiec to chyba pompa pada.
pozdro

Uwaga! U mnie też wyło i choć wydawało się że płynu jest dosyć, to i tak dolałem nowego, tak aby osiągnąć max w zbiorczniku. I wycie ucichło.

ACO TO JEST JAK WSPOMAG CHODZI CIĘŻKO PRZEZ JAKIŚ CZAS AZ SIE ROZRUSZA ,POZNIEJ JEST OK,DODAM IZ PŁYN WLAŁEM NOWY DEXTROL CZY JAKOŚ TAK....MA KTOŚ TAKIE OBJAWY?????????????????

Rzeczywiście przyczyną był niski poziom płynu. Po uzupełnieniu jest bezszelestnie.