| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zyziowaty HF MEMBER Accent 5d 1.3 GLS '97 Lublin | 2005-12-06 20:00:50 Bład ten występuje po pojawieniu się na sterowniku poduszek napięcia wyższego od 16V - do sprawdzenia konektory, alternator - ostatecznie może być trafiony sam sterownik.
pzdr Zyzio |
rafegoist HF MEMBER HYUNDAI COUPE warszawa | 2005-12-07 00:50:05 co to sa konektory?gdzie ich szukac i jak je sprawdzic? |
zyziowaty HF MEMBER Accent 5d 1.3 GLS '97 Lublin | 2005-12-07 17:38:45 Konektor=połączenie elektryczne zazwyczaj w postaci wtyczki i gniazdka. Jeden powinien być w okolicach przełącznika zespolonego pod kierownicą, drugi w okolicy poduszki pasażera, trzeci to połączenie ze sterownikiem poduszek - nie wiem jak jest dokładnie w Coupe, ale sam sterownik powinien znajdować się w okolicach centralnej konsoli. Trzeba przede wszystkim sprawdzić czy nie są poluzowane - przed tą operacją polecam odłączenie masy akumulatora i odczekanie przynajmniej 30s przed jakąkolwiek zabawą - wiąże się to niestety z późniejszym kasowaniem błędów za pomocą Hi-Scan'a (odpięcie akumulatora i ponowne załączenie powoduje zaświecenie kontrolki Airbagów - system będzie odłączony) - lepsze chyba jednak to jak niespodziewany wystrzał poduchy - zdarza się niezmiernie rzadko, ale...
pzdr Zyzio |
zyziowaty HF MEMBER Accent 5d 1.3 GLS '97 Lublin | 2005-12-07 23:07:13 Kupić można praktycznie wszystko - jedyny problem to niestety cena - Hi-Scan pare lat temu kosztował ok. 12tys PLN. Jezeli chodzi o interfejs podłączany do PC - osobiście nie spotkałem się z takim. Zapewne jest to związane z małą (jeszcze) popularnością hultajów - interfejs bazuje prawdopodobnie na OBD II (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) - a ten jest dosyć dobrze opisany.
W Twoim przypadku zacząłbym od alternatora, a dokładniej regulatora napięcia - może on świruje i powoduje ten błąd. Swoją drogą serwisy nieźle ździerają za podłączenie do Hi-Scana - w końcu to parę minut zabawy a i obsługa jest banalnie prosta - z drugiej strony jakoś pewnie muszą odbić sobie koszt jego zakupu... Życzę powodzenia w poszukiwaniu źródła kłopotów i pozdrawiam Zyzio |
zyziowaty HF MEMBER Accent 5d 1.3 GLS '97 Lublin | 2005-12-08 22:29:38 W momencie zaistnienia błędu system zostaje wyłączony - ma to zapobiec niekontrolowanemu wystrzałowi poduszek w przypadku wystąpienia poważniejszych usterek sterownika i jego otoczenia.
pzdr Zyzio |
rafegoist HF MEMBER HYUNDAI COUPE warszawa | 2005-12-11 23:39:05 Witam,sprawdzilem regulator napiecia,wszystko w normie,pozostaje mi teraz poczekac do wiosny i sprawdzic konektory. |