| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2006-12-13 11:09:05 tutaj masz cały post o tym tylko trzeba szukac - nie tak dawno było o tym dużo....
naprawa maglownicy jak przeczytasz to sie dowiesz jak to wyregulowac ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-12-13 11:16:22 To nie jest kwestia maglownicy,tylko zawiasu przy regulacji kolumny |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-12-13 11:29:24 Jezeli chodzi o luz gora - dol to tez mam cos takiego i czasami jak auto stoi to kierownica wpada w taki nieprzyjemny rezonans.
Problem w tym, ze ja nie mam regulacji kierownicy |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-12-13 14:39:35 Jako oś zawiasu w kolumnie regulowanej służą takie dwa krótkie pękate sworznie (walce). I chyba mają tendencję do wycierania się. Ja mam zwyczaj podciągać sie na kierownicy w czasie wysiadania z samochodu i luz mam dość znaczny ale nie góra dół tylko tak lekko skośnie w lewo - góra.
Te sworznie zą zabezpieczone poprzez "zapunktowanie" i pomazane jakąś żółta farbą. Jak jechałem na zlot do Iłek to mi ten sworzeń wypadł i kierownca została w powietrzu. Głupie uczucie , ale dało się jechać. Naprawa polegała na rozebraniu plastikowej obudowy kolumny włożeniu sworznia na miejsce i zapunktowaniu 2 kg "czujnikiem" |