Niech żyje MOC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Jestem umówiony na rozmowy w sprawie przedstawicielstwa firmy tuningowej V-TECH z Krakowa na jej przedstawicielstwo u mnie na terenie Śląska. Jaki będzie efekt tych rozmów nie omieszkam WAS poinformować. Tak,że u mnie nie tylko będzie można montować gaz ale także montować CHIPY i BOXY podwyższające moc silników. nie tylko na benie ale i także na gazie.

Panie croma 1 to zrozumiałe podnoszenie mocy na gazie.

Sam niedługo jak dojdę z moją sekwencją do ładu zaczne się bawić w podnoszenie mocy na gazie.

Najprostszy msposobem jest zwiększenie kąta wyprzedzenia zapłonu.
Gaz przez to ze się wolniej spala powoduje że główne uderzenie fali uderzeniowej gazów w trakcie zpłonu dolatuje po GMP czyli Górnym Martwym Punktem.

Powoduje to straty mocy na gazie. Fala ma uderzyś teoretyczni w punkcie GMP.

Wystarczy kupić gdzieś np na Alegro sterownik SMT6 najtaniej chyba za 700 zł.

Podłączyć to i bawić się kątem zapłonu.
Gaz ma >110 oktanów.

Omenator nie ucz Cromy1 tuningu gazu

najpierw łyknij trochę teorii a póżniej miej za sobą też i trochę praktyki

Witam.
życzę powodzenia w przyśpieszaniu zaplonu przy naszym gazie gdzie jego oktan jest w granicach 95 wiec przy nieumiejetnym poslugiwaniu sie aparatem zaplonowym możesz sobie doprowadzić do spalania stukowego i masz jak w banku po tłokach i zaworach.
Nie wystarczy kupić SMT ale go umiejetnie zaprogramowac. Jeśli dysponujesz Hamownia ale obciązeniową to może ci się uda i oczywiście jeśli masz trochę wiedzy w mechanice i elektronice samochodowej.

życzę powodzenia a.cebula eko-car

Cytat:
2005-12-10 23:08:21, OMENATOR pisze:
Panie croma 1 to zrozumiałe podnoszenie mocy na gazie. Sam niedługo jak dojdę z moją sekwencją do ładu zaczne się bawić w podnoszenie mocy na gazie. Najprostszy msposobem jest zwiększenie kąta wyprzedzenia zapłonu. Gaz przez to ze się wolniej spala powoduje że główne uderzenie fali uderzeniowej gazów w trakcie zpłonu dolatuje po GMP czyli Górnym Martwym Punktem. Powoduje to straty mocy na gazie. Fala ma uderzyś teoretyczni w punkcie GMP. Wystarczy kupić gdzieś np na Alegro sterownik SMT6 najtaniej chyba za 700 zł. Podłączyć to i bawić się kątem zapłonu. Gaz ma >110 oktanów.

Witam.
Jestem po rozmowach w V-Techu w Krakowie i razem rozpoczynamy wspólpracę w pełnym zakresie a nawet gazowym.
Montujemy także Blossa.. z BRC.