MotoNews.pl
3 Niemiła przygoda (134665/32) - PT

Niemiła przygoda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam dziś we wrocławiu zauważyłem wielką kałurze ale tir na drugim pasie nie chciał jej widzieći pełnym pędem w nią wjechał.Miałem uchyloną szybę i woda zalała mnie w środku szok totalny rękaw w kurtce do teraz mam mokry.Nawet w tym małym schowku woda stała do dupy z tymi rozstopami.

No i o czym to swiadczy ?

Kto jezdzi w taka pogode z otwartym oknem.
Po mojemu to sam sie prosiles

ale cholera szyby parowały ale już jest ok autko nie ucierpialo a i ja mam faktycznie dobrą lekcję
otworzę tylnie niech sie tam wlewa

To nie lepiej było uchylić szyberdach?

Ja jeżdże z otwartym
Czujność trza mieć i rękę na korbie/przycisku ewent. owiewki.

Cytat:
No i o czym to swiadczy ?

Kto jezdzi w taka pogode z otwartym oknem.
Po mojemu to sam sie prosiles

"zimny łokieć"-nawet zimy się nie boi

bez przesady okno było tylko lekko otwarte na ok 10 cm tylko to byla wiekla woda tak że dachem sie przelała na drugą stronę auta

mik41 No przyznaj się że to przez zimny łokieć!!

no dobra szpanowałem i sie doigrałem

przestroga !!!
nie szpanować zimą

Cytat:
2006-02-08 18:39:36, mik41 pisze:
bez przesady okno było tylko lekko otwarte na ok 10 cm tylko to byla wiekla woda tak że dachem sie przelała na drugą stronę auta

Chyba nie tylko szyby miałeś zaparowane
Po wrocławskich dziurach z otwartą szybą w taką pogodę

Cytat:
Po wrocławskich dziurach

Bardzo delikatnie Robert to powiedziałeś. Dzis mialem "przyjemność" jechac ulica Ślężną do PKS-u. Dziurska, dziurzyska, leje jakby mala bomba na srodku ulicy wybuchla przykryte woda, ze nie widac głębokości. Do tego chcąc ominać jedna pakuje sie w drugą. Współczuje wrocławskim Omką. Następnym razem chyba zostawie wóz na Bielanach i bujne sie darmowym Tesco
pzdr

Chudy, nie narzekaj, Borowską mogłeś śmignąć
wtedy Ślężna to lux-autostrada
Fomin i MEGA wiedzą jak wygląda kiepska nawierzchnia (przedłużenie Borowskiej w stronę Bielan - Grota Roweckiego polecam jak ktoś chce zgubić zawieszenie albo pośmiać się z drogowców którzy lepią dziury przy 10cm warstwie śniegu)

Zapytam głupio
Co ma jazda z otwartym oknem do parowania szyb?
Ja to miałem taki problem jak jeździłem "maluchem" bez dmuchawy
W Omie to włącza się nadmuch i ogrzewanie. Wtedy z reguły problem parowania znika.

Cytat:
Co ma jazda z otwartym oknem do parowania szyb?

No w sumie przy otwartym oknie szyby nie paruja..., ale tu chodzilo o to, ze po wlaniu sie wody przez otwarta szybe do auta, zaczelo sie dopiero parowanie spowodowane wilgocia w wozie.

u mnie niedomaga dmuchawa łożysko szlak trafił i na 2 stopniu max mogę ją używać na 3 mało sie całkiem nie rozwali aż deska się trzęsie.nie chcę tego zimą rozbierać.

No tak...
Chyba jestem przemęczony
Sorki