Esperak do sprzedania - obniżka ceny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przypominam, że nadal nie sprzedałem esperaka. Proponuję świąteczną promocję - oddam go za 7200 zł.
Zagazowany, bezwypadkowy i bezkolizyjny, po wymianie kpl. rozrządu 2 kkm temu, chłodnicy 1 kkm temu, jedynie ruda żre doły drzwi.
Daję 2 kpl kółek - 1. roczne Navigatory2, 2. Pirelli P6000 które przejdą jeszcze jeden sezon.

Ty tez jeszcze nie sprzedales ?

Na 2000 odslon z allegro mialem 2 telefony... jest SUPER

Cytat:
2005-12-19 10:35:54, Dicer pisze:
Ty tez jeszcze nie sprzedales ? Na 2000 odslon z allegro mialem 2 telefony... jest SUPER

Nie pocieszę Was - jak sprzedawałem astrę zadzwoniły dwie (!) osoby.... W tym jedna zapytała o zuzycie lpg i ... więcej się nie odezwała. Ogłoszenia były w traderze i gratce.
Na szczęście drugi kupiec był konkretny.
Powodzenia!!!
P.
P.S. Pomyslcie o komisie - mi sprzedał espero za dobrą cenę, ale to było rok temu....

Po świetach wlasnie wstawie chyba esperaka do komisu, bo teraz to stoji pod blokiem z kartkami na szybach i wiekszego pozytku z tego nie ma...
Mozecie polecic jakis sensowny komis ?

Wydaje mi się, że komis też jest mało sensowny - tam są miliony aut .... poza tym w PL w tej kategorii cenowej to "panie, golfik dwójka, prawie nówka, tylko 15 latek i 100 kkm".
Prawie prawdziwy przebieg, prawie bezwypadkowy .....

Wrzućcie info o sprzedaży (obowiazkowo z fotka) na www.autocentrum.pl - ja tam kupiłem swojego i z tego co wiem to częściej ktoś kupuje samochód stamtąd niz z allegro.

sprobujcie na giełdzie na

http://autokacik.pl

pozdro

Cytat:
2005-12-19 11:09:52, Dicer pisze:
Po świetach wlasnie wstawie chyba esperaka do komisu, bo teraz to stoji pod blokiem z kartkami na szybach i wiekszego pozytku z tego nie ma... Mozecie polecic jakis sensowny komis ?

Wstaw lepiej teraz - jak nie potrzebujesz. Przed Świetami łatwiej sprzedać. Moj poszedł na Modlińskiej - jak chcesz namiar, pisz na priv.
Pozdr. P.

Cytat:
2005-12-19 11:28:16, n0ras pisze:
Wydaje mi się, że komis też jest mało sensowny - tam są miliony aut ....

Tak jak i w ogłoszeniach.
W komisie ktoś może zobaczyć Twój samochód przypadkiem - szuka innego, a ten się spodoba. Albo wejdzie, bo czeka na autobus, a potem powie komuś - znam to z autopsji...
Jak szukałem auta, to teściu wracając z pracy obchodził wszystkie komisy po drodze.
Poza tym duża część osób kupuje przez komis, bo łatwiej o raty, tańsze ubezpieczenie, etc.
I jeszcze jedno - duża częśc osób nie ma netu, oni też szukają w komisach albo gazetach.
Warto umieścić też ogłoszenie w "papierowej" formie.
Jeszcze raz powodzenia!!!
P.

Cytat:
2005-12-19 15:22:41, pyrekcb pisze:
Warto umieścić też ogłoszenie w "papierowej" formie. Jeszcze raz powodzenia!!! P.

Dałem - i do autobitu i autogiełdy. Jak zobaczyłem dzisiaj listę rezultatów z trader.pl to się przeraziłem - esperaki z 1997 r. zaczynają się od 5300
sami popatrzcie
Mam go sprzedać za 5 tys. ???????
To chyba go wolę sprzedać na części.

Cytat:
2005-12-20 08:15:44, n0ras pisze:
Dałem - i do autobitu i autogiełdy. Jak zobaczyłem dzisiaj listę rezultatów z trader.pl to się przeraziłem - esperaki z 1997 r. zaczynają się od 5300 sami popatrzcie Mam go sprzedać za 5 tys. ??????? To chyba go wolę sprzedać na części.

No tak, ale popatrz, że najdroższy jest za 13.400zł
Więc Twoja cena: 7.200 jest całkiem przyzwoita.
I chcę Ci powiedzieć (napisać), że nawet już mojemu koledze za świany proponowałem Twoje autko.

Jednak pamiętajmy, że samochody nadal najlepiej sprzedają się wiosną.

Głowa do góry każde autko ma swojego kupca.
Myśle, że warto spróbować szczęścia jeszcze w komisach.

Cytat:
2005-12-20 08:35:19, kisztan pisze:
Jednak pamiętajmy, że samochody nadal najlepiej sprzedają się wiosną.

Może i tak, ale wtedy sa już o rok starsze....
P.

Cytat:
2005-12-20 09:22:17, pyrekcb pisze:
Może i tak, ale wtedy sa już o rok starsze.... P.

W przypadku samochodu 8letniego to to czy on będzie miał 8 lat czy 9 już takiej dużej różnicy nie robi. W tym roku to on sie juz raczej nie sprzeda - swięta, sylwester - za duzo wszyscy maja wydatków w tym okresie

Cytat:
2005-12-20 11:30:56, slawekk pisze:
W przypadku samochodu 8letniego to to czy on będzie miał 8 lat czy 9 już takiej dużej różnicy nie robi.

A sprzedawałeś ostatnio samochód...?
Faktycznie dla samochodu nie jest to duża róznica, ale dla kupującego to kolejny argument do zbicia ceny.
Cytat:
W tym roku to on sie juz raczej nie sprzeda - swięta, sylwester - za duzo wszyscy maja wydatków w tym okresie

Ale też planują jakieś wyjazdy świąteczne, sylwestrowe i potrzebują autka. Poza tym niektórzy boją sie o nowe stawki oc, czy przepisy dot. rejestracji...

Są argumenty za i przeciw. Faktem jest natomiast, ze mój esperak sprzedał się w grudniu ub. r. (nie pamiętam dokładnie) w ciągu chyba niecałych dwóch tygodni.
Pozdr. P.

Cytat:
2005-12-20 12:17:21, pyrekcb pisze:
A sprzedawałeś ostatnio samochód...?

Ostatnio co sprzedawałem to rok temu starą beemkę za 6,5tys i nie martwiłem się wiekiem bo w przypadku tylu lat to ten rok w tą czy tamtą naprawdę nie robi różnicy.

no akurat w przypadku bemki za 6.5 tys to niema znaczenia czy onama 20 czy 21 lat