MotoNews.pl

126 899 jazda bez tłumika czy osłabia osiagi ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jezdze narazie swapem bez tłumika mam tylko kawałek orginalnej rury z sc wraz z sonda lamba noi ciekaw czy jazda bez tłumika osłabia osiagi ?? jak to wyglada teoretycznie i praktycznie ?

oczywiscie ze pogarsza osiagi przedewszystkim za luzny wydech to zimna sonda ktora zle chodzi i nie ma takich osiagow silnik jak z tlumikiem bo cylinderki zle sie napelniaja zaloz najlepiej komorowy

Cytat:
2005-12-17 20:12:22, CHRYS66 pisze:
oczywiscie ze pogarsza osiagi przedewszystkim za luzny wydech to zimna sonda ktora zle chodzi i nie ma takich osiagow silnik jak z tlumikiem bo cylinderki zle sie napelniaja zaloz najlepiej komorowy

no w poniedzialek jade do gosci co sie zajmuja tłumikami noi maja mi dobrac odpowiedni tłumik nie za głosny oczywiscie z tego co mi mowili to z fiesty chyba bedzie najlepszy maluchem narazie musze jezdzic bez tlumika bo cinkol jest w trakcie swapowania

[ wiadomość edytowana przez: fulda dnia 2005-12-17 20:18:05 ]

pogarsza, tymbardziej jeżeli długość rury jest dobrana na oko Heńka

Cytat:
2005-12-17 20:21:10, barakuda pisze:
pogarsza, tymbardziej jeżeli długość rury jest dobrana na oko Heńka

ta rura jest orginalna z sc nie jest robiona przes pana henia

z tego co mi wiadomo to rura w 900 musi miec srednice ok 38mm calkowita dlugosc rury do tlumika sumaryczna 760 lub 780 mm 1-3 - 2-4 wylot potem laczenie w 1 rure 360mm a za rura dopiero tlumikol