MotoNews.pl

Regulacja gazu Katowice i okolice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc jakie polecilibyscie zaklady w ktorych moglabym wyregulowac gaz ostatnio duzo mi spala ( mam instalacje BRC w Hyundai Prime).

[ wiadomość edytowana przez: paszczak dnia 2005-12-15 18:46:43 ]

Paszczak
Chyba miałeś na myśli Hyundai Atos Prime
Napisz ile ci spala teraz,a ile spalało poprzedno?

tak Atos prime silnik 1,0 spalal w granicach 7l/100 km a teraz ok 8,5 i zrobil sie strasznie slaby z ledwoscia pokonuje niewielkie wzniesienia .

Nadmiar gazu też powoduje spadek mocy i wyższe spalanie.
Jeśli masz zacięcie techniczne to sam go możesz podregulować zmniejszając mu dawkę gazu wychodzącą z reduktora poprzez delikatne wkręcenie śruby regulacyjnej,ale ostatecznie radzę udac się do warsztatu,choćby na ul.Kolejową-są solidni

zacięcie technicznie bardzo chcialabym miec ale jestem kobieta i pod maska wole niczego nie dotykac oprocz uzupelniania plynu do spryskiwaczy i sprawdzania poziomu oleju ))). Dlatego szulam kogos sprawdzonego ktory nie bedzie mi wciskal kitow - tak jak robil to mechanik u ktorego do tej pory serwisowalam i do ktorego przyjechalam latem bo auto mi gaslo ,na moja uwage ze temperatura silnika jest zdecydownie wyzsza niz zazwyczaj i byc moze tu trzeba szukac przyczyny stwierdzil ze jest wyzsza bo jest lato poudawal ze cos tam poregulowal trwalo to 5 minut i odeslal mnie wlasciwie z kwitkiem mowiac ze wszystko jest ok tonem ktory sugerowal ze chyba nie umiem jezdzic i powinnam sie poduczyc a nie zawracac mu glowe .wracalam tam jeszcze 3 razy w ciagu 2 dni i ciagle twierdzil ze jest ok a auto dalej gaslo. Nie zauwazyl jednak wielkiej dziury w jednym z przewodów ktorym uciekal plyn chlodzacy mimo ze dziura miala srednice kciuka i wszytko wokolo bylo zachlapane . Dziure oczywiscie odnalezlismy z ojcem bo po wyjedzie z warsztatu auto dalej gaslo i temperatura dochodzila juz do czerwonej kreski a plynu chlodzacego juz prawie nie bylo. Nie chce wiec juz oddawac tam mojego auta bo to zwykly partacz. No to sie wyzalilam Dziekuje za namiary pojade na kolejowa mam nadzieje ze mi pomoga.